Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πορτογαλία: Νέα διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Στους δρόμους βγήκαν για ακόμη μία φορά οι Πορτογάλοι, διαδηλώνοντας στη Λισαβόνα κατά της αντιλαϊκής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Κοέλιο.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της CGTP, τη στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία και δημόσιες επιχειρήσεις.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιο και κρατούσαν
πλακάτ στα οποία μεταξύ άλλων αναγράφονταν: «Απαιτούμε θέσεις εργασίας», «Έξω οι τρόικες και οι κυβερνήσεις», «Η Πορτογαλία χρειάζεται μία επανάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας ακύρωσε πρόσφατα πολλά από τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονταν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.

Η απόρριψη των μέτρων αυτών θα στερήσει από την κυβέρνηση περικοπές ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη δέσμευσή της να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 5,5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Κοέλιο γνωστοποίησε ότι, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που προέκυψε, σχεδιάζει περικοπές ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό των υπουργείων, αλλά και περικοπές στην Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Εκπαίδευση και τις δημόσιες εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ via capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: