Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

8 Ελληνες εργαζόμενοι απλήρωτοι και παρατημένοι σε ναυπηγείο της Γαλλίας

Η Ελληνική εταιρεία  PPS Yacht δεν έχει πληρώσει τους  οκτώ Ελληνες υπαλλήλους που εργάζονται στο Mestras Gujan της Γαλλίας εδώ και  3 μήνες. Η διεύθυνση του ναυπηγείου Couach  λέει πως   δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. Το πρωί της Τετάρτης, οι 8 εργαζόμενοι ζήτησαν την υποστήριξη της του Γαλλικού συνδικάτου CGT.
Συνδικαλιστές  της Τοπικής Ένωσης CGT  μοίραζαν φυλλάδια στην είσοδο τουαυπηγείου Couach Gujan το πρωί της Τετάρτης.  Ηθελαν να προειδοποιήσουν τη διεύθυνση τους ναυπηγείου, αιρετούς  και δημόσιες αρχές για την τύχη των οκτώ Ελλήνων εργαζομένων που απασχολούνται στον χώρο του ναυπηγείου από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Από την αρχή της σύμβασής τους αυτοί οι εργαζόμενοι δεν πήραν  κανένα
μισθό πλην κάποιων μικροποσών στην αρχή για έξοδα διαβίωσης . Ο εργοδότης είναι μια εταιρεία με
έδρα στην Ελλάδα, η PPS Yacht. Η εν λόγω εταιρεία είναι ένας υπεργολάβος της εταιρείας Easy Fairing , η οποία αναθέτει   έργα στα ναυπηγεία  Couach.
Η διεύθυνση των ναυπηγείων  αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη σε αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με τον διευθυντή της, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, οι οκτώ υπαλλήλοι, που σήμερα στεγάζονται σε ξενοδοχείο απειλούνται με έξωση από την Παρασκευή το πρωί, αν δεν διευθετήσουν τη πληρωμή της διαμονής τους.
Ο Στέλιος Λιβίτσης, ένας από τους οκτώ εργαζόμενους έδωσε συνέντευξη στο  Radio France, που μπορείτε να ακούσετε στα Γαλλικά εδώ  http://www.francebleu.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια: