Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΔ

Συνάδελφοι,

για έξι μήνες οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ ζήσαμε ένα αήθη εμπαιγμό από τη διοίκηση της ΜΟΔ και την πολιτική ηγεσία που, με τις ευλογίες των κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων καλλιέργησαν εύσχημα τις προσδοκίες, μας "διαβεβαίωσαν" για τη μη περικοπή των μισθών μας, την μη ένταξη στο ενιαίο, τη "διασφάλιση των θέσεων εργασίας".
Παρόλο που εξαρχής γνωρίζαμε ότι γρήγορα τα τεχνάσματα θα αποκαλυφθούν, απαιτήθηκε χρόνος και μια σειρά αλλεπάλληλων γεγονότων για να
φτάσουμε σήμερα να απειλούμαστε με το "πιστόλι στον κρόταφο" να δεχτούμε τους εκβιασμούς όσων μας "διασφάλιζαν" αλλά και τελικά να αρθούν οι αυταπάτες σε μεγάλη μερίδα των συναδέλφων μας.
Σήμερα 29/4/2013 στο πλαίσιο του ανοικτού ΔΣ του ΣΕΜΟΔ, η ΑΠΕ ΜΟΔ τοποθετήθηκε δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου της παράταξης, για τις κινητοποιήσεις και το πλαίσιο δράσεων του ΣΕΜΟΔ. Παρά τη μη δυνατότητα της ΑΠΕ ΜΟΔ να συμμετάσχει στην ψηφοφορία του ΔΣ αλλά έχοντας  κατά νου την κρισιμότητα της κατάστασης  και τη χρονική συγκυρία της Μ. Εβδομάδας, προτείναμε:
·        24ωρη απεργία στις  30/4/2013 και στήριξη όλων των κινητοποιήσεων στην ΚΥ της ΜΟΔ και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΠΕΠ Αττικής, απέναντι στον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΜΥΔ και του βρώμικου ρόλου της διοίκησης της ΜΟΔ.
·        Σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ. αύριο (Τρίτη 30/4) το μεσημέρι στην ΚΥ ώστε να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινητοποιήσεις του ΣΕΜΟΔ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
·        Τις πρακτικές του εφησυχασμού και των διαβεβαιώσεων που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση
·        Τη Διοίκηση της ΜΟΔ και την Πολιτική Ηγεσία  που παρελκυστικά και εκβιαστικά μετά από έξι μήνες και αλλεπάλληλες "διαβεβαιώσεις" καθιστά τους εργαζόμενους στη ΜΟΔ ομήρους και πάλι, και για άλλη μια φορά απλήρωτους, μπροστά στους ωμούς εκβιασμούς της.
·        Της επιστρέφουμε  τα "βέλη" και την καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνη για την μη καταβολή της μισθοδοσίας του Απριλίου.
·        Οι ευθύνες δεν είναι των εργαζομένων. Οι ευθύνες είναι της Διοίκησης της ΜΟΔ  και της πολιτικής ηγεσίας .

ΚΑΛΟΥΜΕ
·        Όλους τους συναδέλφους, μαζικά και αλληλέγγυα να συμμετάσχουν στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις του ΣΕΜΟΔ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ
·        Στους συναδέλφους στην περιφέρεια να καλέσουν τοπικές συνελεύσεις στις Υπηρεσίες τους αύριο 30/4/2013 και να συμπορευτούν αγωνιστικά με τους εργαζόμενους στην Αθήνα προς τις κοινές διεκδικήσεις.    
 ·        Στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο (Τρίτη 30/4/2013) το μεσημέρι στην ΚΥ για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
·        Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η αυριανή σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ., να συγκληθεί το αργότερο μέχρι 10/5/2013

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Να γίνουν άμεσα οι πληρωμές μισθοδοσίας του Απριλίου
·        Όχι άλλες περικοπές στους πετσοκομμένους μισθούς μας
·        Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους  ή να παραιτηθούν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: