Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΚΕΚΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ ΣΤΙΣ 18.4.2013 (ΚΟΡΑΗ, ΩΡΑ: 8.00)


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ 

(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Μετά τη διαρκή κυβερνητική προπαγάνδα για τους «επίορκους», τους κοπανατζήδες, τους ανεπαρκείς, τις κομματικές προσλήψεις (που αυτοί για 40 χρόνια έκαναν) για το σαθρό δημόσιο, ήρθαν οι αποφάσεις μετά την επίσκεψη της τρόικας, που στο όνομα του εξορθολογισμού θα πετάξουν έξω το
δήθεν πλεονάζων προσωπικό, θα κλείσουν υπηρεσίες και φορείς, θα συγχωνεύσουν, θα διαλύσουν και θα ιδιωτικοποιήσουν ότι απέμεινε από το δημόσιο.

Βαθύτερος τους στόχος είναι ένα συντριπτικό στρατηγικό χτύπημα στην όποια εργασιακή σταθερότητα και μονιμότητα υπάρχει ακόμη στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Να «εξιλεωθούν» για τις στρατιές των εκατομμύρια ανέργων που δημιούργησε η πολιτική τους στον ιδιωτικό τομέα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε και διαβάσαμε (βλ. δημοσιεύματα στον τύπο) την καλλιέργεια εντυπώσεων από την τρικομματική κυβέρνηση με στόχο να χρησιμοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό για να περάσουν τα μέτρα τους με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις. Έτσι θα «ντυθούν» οι απολύσεις που αποφασίστηκαν από την τρόικα εσωτερικού-εξωτερικού. Η μελέτη του Πάγκαλου, τα οργανογράμματα των Υπουργείων που «αδειάζουν» ΕΥ και μεταφέρουν τις αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Υπουργείων, η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στη ΜΟΔ (βλ. δηλώσεις Βούλτεψη στο Mega 15.4.2013 που μας χαρακτήρισε .....τεμπέληδες, που ευθυνόμαστε για την καθυστέρηση της Ανάπτυξης και της υλοποίησης του ΕΣΠΑ, που παίρνουμε 3.000 €!.....), η λίστα με τα κτίρια του Δημοσίου που θα «αξιοποιηθούν» με το κτίριο της ΜΟΔ να φιγουράρει στις αρχές της λίστας, προμηνύουν την επίθεση που θα δεχθούμε. Τέλος, το «πουλόβερ» άρχισε να ξηλώνεται από την ΕΥΚΕΚΟ του Υπουργείου Εργασίας (και δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα αν τμήμα του αντικειμένου της δοθεί στην «αγορά») που παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο από όλους τους «αρμόδιους», απλά διαλύεται ...

Η περίπτωση τη ΕΥΚΕΚΟ είναι χαρακτηριστική. Η ΜΟΔ αλλά και όλο το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου τόσο του Γ΄ ΚΠΣ όσο και του ΕΣΠΑ, όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσω της «νόμιμης» διαχείρισης της τεχνικής βοήθειας (ΠΔ 4/2000), αποτέλεσε μια παχιά αγελάδα μέσω της οποίας «τρέφονταν» κάθε λογής «σύμβουλοι», «μελετητές», «εμπειρογνώμονες» και παρατρεχάμενοι. Οι οποίοι μέσω της εκμετάλλευσης της δουλειάς των εργαζομένων στις διαχειριστικές αρχές και την ΚΥ απέκτησαν την τεχνογνωσία, τις πολιτικές πλάτες και την δυνατότητα να απαιτούν και να διεκδικούν πλέον, την ίδια την διαχείριση των προγραμμάτων.

Συνάδελφοι,

Επειδή διανύουμε εποχές δύσκολες απαιτείται εγρήγορση, ετοιμότητα, συσπείρωση και αγωνιστικότητα.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις του εκτάκτου Δ.Σ. της 16.4.2013 αναφορικά με την ΕΥΚΕΚΟ 

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετάσχουν Μαζικά στις Κινητοποιήσεις διότι το ζήτημα που ανέκυψε με την ΕΥΚΕΚΟ μας Αφορά Όλους.

Σήμερα αυτή η ΕΥ, αύριο θα είναι η δική μας.

Έχουμε καθήκον να σταθούμε αλληλέγγυα στους βαλλόμενους συναδέλφους και να διατρανώσουμε την αντίθεση μας απέναντι στα σχεδία που διαλύουν τη δουλειά μας.

Να αποσυρθούν άμεσα τα οποία αηθή σχέδια διάλυσης υπηρεσιών

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΗ


Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: