Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΜΟΔ 2019



Η ΑΠΕ ΜΟΔ χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές του ΣΕΜΟΔ, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση των ψηφισάντων (138), σε σχέση με τις εκλογές του 2017 που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δυναμική  στις διεκδικήσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΠΕ ΜΟΔ, αυξάνοντας τους ψήφους της από 39 το 2017 σε 60 στις πρόσφατες εκλογές, εκλέγοντας έναν εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ και οδηγώντας σε άνοδο του ποσοστού της από 7,5% σε 9,1% παρά την αύξηση της συμμετοχής. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όσους μας στήριξαν στις εκλογές για το ΕΚΑ, εκλέγοντας έναν αντιπρόσωπο στο συνέδριο.

Θεωρούμε ότι η στήριξη αυτή στην ΑΠΕ ΜΟΔ, έγινε ως αναγνώριση των προσπαθειών που κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα για την ανάδειξη και επίλυση των εργασιακών προβλημάτων των εργαζομένων στη ΜΟΔ (πολλά από τα οποία εκκρεμούν ακόμη),  τη σταθερότητα στις απόψεις της και τη συνέπεια στις πράξεις της.

Παρά το θετικό βήμα, πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν για την ανασυγκρότηση του ΣΕΜΟΔ σε μια αγωνιστική κατεύθυνση, για να τροποποιηθούν οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του, ώστε να αποτελέσει πραγματικό εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, για την υπεράσπιση και επανακατάκτηση των δικαιωμάτων τους. Για να πάψει να αποτελεί μοχλό εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών ή συντεχνιακών εξυπηρετήσεων.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ως ΑΠΕ ΜΟΔ, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το δρόμο που έχουμε χαράξει, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, με γνώμονα πάντα την ενότητα στη βάση των συναδέλφων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες, αλλά και τους συσχετισμούς όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις εκλογές στο σύλλογο, δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για προγραμματική σύγκληση στη συγκρότηση προεδρείου του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ.

Θα επιμείνουμε, από τη θέση του μέλους του ΔΣ, στην προώθηση των αιτημάτων που αποτυπώσαμε στις Προγραμματικές Θέσεις μας για τις εκλογές, με προτεραιότητες

ü την άμεση έγκριση και πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων της Επ. ΣΣΕ

ü τη διεκδίκηση της μισθολογικής ισότητας των εργαζομένων στη ΜΟΔ και

ü τη διασφάλιση της δημοκρατίας και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις αποφάσεις του συλλόγου, με αναβάθμιση της συμμετοχής των εργαζομένων της περιφέρειας

Με δεδομένο ότι, αν και εφόσον εγκριθεί η Επ. ΣΣΕ, εντός της τρέχουσας θητείας του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για νέα Συλλογική Σύμβαση στη ΜΟΔ, θα αγωνιστούμε ώστε να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση μιας «κανονικής» ΣΣΕ που να ρυθμίζει κυρίως τους μισθούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: