Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στιγμιότυπα της ταξικής πάλης

Χαλυβουργική: 77 νέες απολύσεις εργαζομένων

Την απόφασή της "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ" να εφαρμόσει κανονικά το πρόγραμμα των ομαδικών απολύσεων ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων η διοίκηση της εταιρείας. Το πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει μείωση προσωπικού κατά 177 άτομα. 'Εχει εξασφαλίσει ήδη την "εθελούσια" έξοδο 100 εργαζομένων αλλά επιμένει να φύγουν και οι υπόλοιποι 77.
Το ΔΣ του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης αύριο (σ.σ. σήμερα)
Πέμπτη στις 10 το πρωί με πρόταση για δύο 24ωρες απεργίες την Παρασκευή 26 Απρίλη και την Τρίτη 30 Απρίλη.
 
 «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»: Αρνητική απόφαση για ομαδικές απολύσεις-Συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπ.Εργασίας

Εν μέσω κινητοποίησης των εργαζομένων της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» (LAFARGE) της Χαλκίδας, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία 5-1 (μειοψήφησε ο ΣΕΒ) να απορρίψει το αίτημα της εργοδοσίας «ΑΓΕΤ Ηρακλής» για ομαδικές απολύσεις των 236 εργαζομένων λόγω έλλειψης τεκμηρίωσης, όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Εργασίας.
Παρότι η απόφαση είναι δεσμευτική, το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης «λύνει» με άλλους τρόπους τα χέρια των εργοδοτών για απολύσεις.
Νωρίτερα, κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, η οποία υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου, πετώντας στο δρόμο τους εργάτες. (Δείτε δηλώσεις του Προέδρου και Γραμματέα της Ένωσης Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας)


Δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έξω από το υπ.Εργασίας

 Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στους οποίους έχει επιβληθεί καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας μίας ημέρας για περισσότερο από ένα χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Απαιτούν να ανοίξουν τα ναυπηγεία, να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.



πηγή: 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: