Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία συνταξιούχων την Παρασκευή 19/4 στην ΑΘήνα

Στη μεγαλειώδη και δυναμική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν συνταξιούχοι από κάθε γωνιά της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ για πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, κυριάρχησαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική που κλέβει τον ιδρώτα των συνταξιούχων και των εργαζομένων για να τα δώσει ως παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Εγιναν προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια, Πλατεία Ανεξαρτησίας, Πλατεία Κάνιγγος και Σύνταγμα, με συμμετοχή ανθρώπων της τρίτης ηλικίας από όλη την Ελλάδα.
Η πορεία πήγε στο μέγαρο Μαξίμου και κατάφεραν να δούνε το Σαμαρά, όπου του παρέδωσαν ψήφισμα και υπόμνημα. Μεταξύ άλλων γράφουν:
  • Αποκατάσταση στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, και επιδόματα. Καμία περικοπή στις Δαπάνες, για Φάρμακα και δημόσια υγεία. Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας, και όλων των αντισυνταξιουχικών, αντιασφαλιστικών νόμων και μνημονίων. Να
    επανέλθουν όλες οι παροχές για τα προγράμματα λουτροθεραπείας και θεραπευτικού τουρισμού.
  • Κανένα δημόσιο νοσοκομείο, πολυϊατρείο, ή νοσοκομείο του ΙΚΑ, ή άλλου ταμείου να μην κλείσει ή συγχωνευτεί, και να ανοίξουν όσα έχουν κλείσει.
  • Να γίνουν άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, για την κάλυψη των αναγκών μας. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για περίθαλψη, στα εξωτερικά ιατρεία, των δημοσίων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και η συμμετοχή τους σε φάρμακα και εξετάσεις.
  • Να επανέλθουν τα «κουρεμένα» στα αποθεματικά των Ταμείων με ευθύνη του Κράτους. Όχι στο τζόγο που τα έχουν τοποθετήσει. Άμεσα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.
  • Οι ρυθμίσεις που προτάθηκαν δεν διευκολύνουν την είσπραξη των χρεών στα ταμεία και είναι χειρότερες από τις προηγούμενες ρυθμίσεις.
Αποκλειστικά, δημόσιο, δωρεάν ενιαίο, καθολικό σύστημα υγείας και πρόνοιας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, στην υγεία. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων – συνταξιούχων στο κλάδο της 




Δεν υπάρχουν σχόλια: