Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ

 ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΑΠΕ, ΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες/οι

με πρωτοβουλία των παρατάξεων Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων (ΑΠΕ) ΜΟΔ, Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΑΚΕ) ΜΟΔ και Αυτόνομη Παρέμβαση, συγκεντρώθηκαν 182 υπογραφές μελών του ΣΕΜΟΔ και κατατέθηκαν στο σημερινό ΔΣ, με αίτημα τη σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, με την εξής διατύπωση:

 "Τα μέλη του ΣΕΜΟΔ που υπογράφουμε παρακάτω, μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο πλήρους απονέκρωσης των διαδικασιών του σωματείου και μη δυνατότητας προώθησης των εργασιακών μας διεκδικήσεων, εξαιτίας της μέχρι σήμερα στάσης του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ που δεν επιθυμεί τη σύγκληση, βάσει του καταστατικού, της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, του μόνου αρμόδιου οργάνου για τον προγραμματισμό των δράσεων του σωματείου και αυτοπροσδιοριζόμενο ως δήθεν το μόνο αρμόδιο για την ιεράρχηση και διατύπωση των αιτημάτων μας, με μόνο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα τη λήψη αποφάσεων που δεν υλοποιούνται, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, με θέμα τον προγραμματισμό δράσεων του ΣΕΜΟΔ για το σύνολο των εκκρεμών εργασιακών μας ζητημάτων, αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στην Αθήνα και με μία διαδικτυακή σύνδεση ανά Περιφέρεια, από την οποία θα συνεδριάζει το σύνολο των μελών μας ανά έδρα ΕΥ Περιφέρειας.

Το αίτημά μας διατυπώνεται στη βάση του άρθρου 13, παρ. ΙΙΙβ του καταστατικού του ΣΕΜΟΔ και το ΔΣ οφείλει να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση μέσα σε 20 μέρες από την επίδοση της αίτησής μας".

 Για πρώτη φορά ο ΣΕΜΟΔ δεν καταφέρνει να διενεργήσει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή, ούτε καν στην 3η εξ αναβολής απόπειρα, στην οποία απαιτείται η παρουσία μόλις του 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του.

Η κατάντια αυτή είναι αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης του συλλόγου από την πλειοψηφούσα παράταξη ΜΟΔ_συλλογικά, που ως «πρωτοπόρα» στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, στο όνομα της e-«δημοκρατίας», επιδιώκει να βάλει στον πάγο τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση και να μετατρέψει τον ΣΕΜΟΔ από σωματείο εργαζομένων σε «ηλεκτρονικό φόρουμ».

 Η Γενική Συνέλευση είναι χώρος συζήτησης, συνεύρεσης, προβληματισμού, διαμόρφωσης κοινών αιτημάτων και επιλογής μορφών πάλης των εργαζομένων. Γίνεται με παύση των εργασιών και όχι ενδιάμεσα από αξιολογήσεις, προεγκρίσεις, επαληθεύσεις, εντολές προϊσταμένων κλπ, μπροστά από την οθόνη του προσωπικού Η/Υ με εξατομίκευση και απομόνωση.

 Αν δεν αντιδράσουμε σήμερα, σύντομα θα μείνουμε χωρίς σωματείο.

Ας κάνουμε όλες και όλοι τις επιλογές μας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: