Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Χ.Α.

 

Αυτό είναι το αιτούμενο του αντιφασιστικού κινήματος και των θυμάτων της Χ.Α. στη δίκη των (πρωτόδικα) καταδικασμένων χρυσαυγιτών  που ξεκινά την Τετάρτη 15/6/22 σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο.


Οι «ακονισμένες λάμες» στα πεζοδρόμια του Μιχαλολιάκου, το ναζιστικό «οπλοστάσιο» στο σπίτι του Παπά, οι σβάστικες στο μπράτσο του Κασιδιάρη, το τσάκισμα των εργατών στο Πέραμα από το Λαγό, τα ανοιγμένα κεφάλια των Αιγύπτιων αλιεργατών, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη και όλα τα εγκλήματα της Χ.Α.  ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.


Οι καταδικασμένοι για σωρεία εγκληματών χρυσαυγίτες θα ζητήσουν το ελαφρυντικό του «πρότερου έντιμου βίου» για να μειώσουν τις ποινές τους, ορισμένοι για να αποφυλακιστούν άμεσα και να ξαναμπούν στο σύστημα ώστε  να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά που κάνουν χρόνια, να είναι το δεκανίκι αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών πολιτικών σε καιρούς δύσκολους όπως αυτούς που διανύουμε και πάλι. Δηλαδή, όταν το ψωμί στο τραπέζι είναι λιγοστό φταίνε οι άντρες και γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες, ρομά, συνδικαλιστές, αριστεροί ενώ οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και η κυβέρνηση.


Η Χ.Α χέρι-χέρι με το κεφάλαιο και το σύστημα εξουσίας τρομοκράτησε, τραυμάτισε, σκότωσε και πότισε με μίσος για τον «άλλο» τις ψυχές των ανθρώπων. Ακόμη και σήμερα, προκλητικά, πολλά από τα πρωτοκλασάτα καταδικασμένα μέλη της ΧΑ διατηρούν πολλά προνόμια στη φυλακή, σε πτέρυγα «vip» όπου εκτίουν τις ποινές τους. Ο Κασιδιάρης προπαγανδίζει από τη φυλακή μέσω youtube τις απόψεις του (πώς έχει δικαίωμα πρόσβασης  στο internet ενώ μόνο από καρτοκινητό επιτρέπεται η επικοινωνία), ο Λαγός λαμβάνει τον παχυλότατο μισθό του ευρωβουλευτή αν και έγκλειστος στη φυλακή για συμμετοχή στο διευθυντήριο της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και κάνει μεροκάματα στη βιβλιοθήκη που θεωρείται σπάνιο προνόμιο  για κρατούμενο (αυτός που στη ζωή του δεν είχε περάσει ούτε απ’ έξω από βιβλιοθήκη), και οι υπόλοιποι έγκλειστοι χρυσαυγίτες έχουν πολιτικά δικαιώματα. εφόσον δεν τελεσιδίκησε η υπόθεσή τους.


Καθήκον της κοινωνίας είναι να σταθεί ξανά αύριο έξω απ’ το ΕΦΕΤΕΙΟ και να επιμείνει να καταδικαστούν και σε δεύτερο βαθμό, χωρίς ελαφρυντικά, όλα τα μέλη της Χ.Α., στη μνήμη όσων δολοφονήθηκαν γιατί δεν κοίταξαν τη δουλειά τους αλλά κοίταξαν το φασισμό στα μάτια.


Καλό θα ήταν ο αρμόδιος υπουργός Θεοδωρικάκος να μην αφηνιάσει, όπως αφήνιασε ο προκάτοχος του Χρυσοχοΐδης τον Οκτώβρη του 2020 και αμόλησε τα ΜΑΤ για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, κερνώντας βία και χημικά. Ας  μην σπάσει το ρεκόρ των 42’’ που άντεξαν τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ! Ο κόσμος θα διαδηλώσει και θα συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων και τους συνηγόρους τους.


ΕΦΕΤΕΙΟ, ΑΥΡΙΟ 15/6/2022 ΣΤΙΣ 9.00 το πρωί, με συμμετοχή στη στάση εργασίας του ΕΚΑ (εδώ το Δελτίο Τύπου)


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: