Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2022

 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

 

136 χρόνια μετά το Μάη του 1886, το οκτάωρο διαλύθηκε από τον νόμο Χατζηδάκη. Τον ολετήρα που επιδιώκει να ισοπεδώσει εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, κατακτημένα με αίμα.

 

Σήμερα, στον απόηχο μια δεκαπενταετούς πολλαπλής κρίσης, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι ζούμε την απόλυτη βαρβαρότητα.

50€ μικτά, δηλαδή λιγότερο από 1,5€ τη μέρα αύξηση στον κατώτατο μισθό πείνας. Θα ήταν κακόγουστο αστείο αν δεν ήταν τραγικό.

Παγωμένες τριετίες, μηδενικές αυξήσεις, καθηλωμένοι μισθοί.

Βίαιη υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και τις ληστρικές τιμές στην ενέργεια, αναίσχυντη αναδιανομή του πλούτου υπέρ μιας δράκας καπιταληστών, ακραία φτωχοποίηση, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, δεκάδες καθημερινοί θάνατοι δυο χρόνια από την πανδημία και στον ορίζοντα, πόλεμος και προσφυγιά. 

 

Η κυβέρνηση, αντάμα με τα ελεγχόμενα και κυνικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αποδυθεί σε αγώνα για να πείσουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους ότι, για τα δεινά που βιώνουν, οι  μόνοι που δεν έχουν ευθύνες είναι οι κυβερνώντες. Όμως, αυτό που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία είναι το αποτέλεσμα  των αντιλαϊκών και βάρβαρων πολιτικών τους.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Μπροστά σε αυτήν την τρομακτική δυστοπία η κοινωνία, αν και καθημαγμένη από τις πολλαπλές κρίσεις, δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται, να αντιστέκεται και να παλεύει ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα. Όμως τώρα, μπροστά στον απόλυτα ορατό κίνδυνο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης με απρόβλεπτα ή και ολέθρια αποτελέσματα για όλο τον κόσμο, είναι η ώρα  για αγωνιστική και ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο  την απόκρουση νέων μέτρων που έρχονται, για την επαναδιεκδίκηση και επανακατάκτηση των δικαιωμάτων που μας έχουν αφαιρέσει.

Να παρθούν μέτρα για τον λαό που κινδυνεύει από πείνα και φτώχεια. Απέναντι στις επεμβάσεις και τους πολέμους στην περιοχή και μπροστά στον κίνδυνο νέων πολεμικών αναφλέξεων στην γειτονιά μας, απαιτείται ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης των λαών των χωρών της περιοχής, στην υπεράσπιση της ειρήνης. Γιατί οι λαοί της περιοχής δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα τους ενώνουν οι κοινοί αγώνες για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία και προκοπή.

Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από την Ελλάδα. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά πεδία της Ουκρανίας ή αλλού. Καμία αποστολή πολεμικού υλικού κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Αλληλεγγύη σε όλες και όλους τις προσφύγισσες, τους πρόσφυγες  τις  μετανάστριες και τους μετανάστες, κόντρα στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Και αυτήν την Πρωτομαγιά Αγωνιζόμαστε για:

  •        Οκτάωρο- πενθήμερο
  •        Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων
  •        Κατάργηση της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού
  •        Καμία σκέψη για φακέλωμα των σωματείων μέσω και του ΓΕΜΗΣΟΕ
  •        Αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών μας
  •        Ρεύμα φτηνό,  καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού
  •        Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και την υγεία
  •        Καμία εμπλοκή στον πόλεμο
  •        Αλληλεγγύη σε μετανάστριες- μετανάστες / προσφύγισσες και πρόσφυγες

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Αυτήν την Πρωτομαγιά διαδηλώνουμε για να ξαναπάρουμε όλα όσα μας έχουν κλέψει και κυρίως, την αξιοπρέπεια μας.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ, 11.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ


Απεργία καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη (Μάϊος 1936)


Δεν υπάρχουν σχόλια: