Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της Τετάρτης 6 Απρίλη

Δείτε εδώ βίντεο από την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρουσία του ΣΕΜΟΔ 



Μετά από πολύ καιρό η απεργία της 6ης Απριλίου ήταν ένα πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα των εργαζομένων στην κατεύθυνση του αγώνα κατά της ακρίβειας, για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, για την κατάργηση του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, για ειρήνευση στην Ουκρανία, για τη στήριξη όλων των προσφύγων.

Το Σύνταγμα βούλιαξε από χιλιάδες απεργούς με τα πανό τους και τα μαχητικά μπλοκ τους που απλώθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους. Το κέντρο της Αθήνας, πλημμύρισε με διαδηλωτές που ανήκουν σε σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συλλογικότητες, οργανώσεις, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, συνταξιούχους και φοιτητικούς συλλόγους. Γεμάτες ασφυκτικά με κόσμο ήταν η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Όθωνος, η Γεωργίου Σταύρου, η Πανεπιστημίου, οι πλατείες Κλαυθμώνος και Κοραή και τα Προπύλαια. 

Διακριτή παρουσία είχε ο ΣΕΜΟΔ, με πανό και συγκροτημένο μπλοκ, διεκδικώντας «Ίση αμοιβή για ίση εργασία» και «Εργασιακή Αξιοπρέπεια», την αυτοδίκαιη μετάβαση όλων των εργαζόμενων –περιλαμβανομένων του Interreg-  χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς στις νέες δομές του ΕΣΠΑ.

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας παραμένουν αδικαίωτα. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που σήμερα επέλεξαν να μην απεργήσουν και να πορευτούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα, να επανεξετάσουν την στάση τους και να συμπορευτούν στην επόμενη απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να κινηθεί αποφασιστικά με αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις, να ενθαρρύνει και να παρακινήσει τους / τις συναδελφους/σσες να συμμετάσχουν σε αυτές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ψηλά το κεφάλι!

Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια: