Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ

Το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 κατατέθηκε στη Βουλή και οι δύο βασικές διεκδικήσεις μας, η μισθολογική εξομάλυνση και η αυτοδίκαιη μετάβαση των συναδέλφων στο Ιnterreg στη νέα προγραμματική περίοδο, είναι απούσες.

Παρά το απαγορευτικό του ΓΛΚ στη μισθολογική μας διεκδίκηση με το επιχείρημα ότι δεν προωθούνται αυτή την περίοδο διατάξεις με δημοσιονομικό βάρος, παρατηρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στο νομοσχέδιο (παροχές ΣΣΕ σε ΔΥ, νέα εταιρεία με εξαίρεση από το «ενιαίο μισθολόγιο», νέες υπηρεσίες κλπ).

Την ίδια στιγμή το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ επιδίδεται σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων με αποφάσεις που δεν υλοποιούνται, ενώ και η πρόεδρός του είναι άφαντη.

Αντί να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του ΔΣ στις 3/3, όπως κατ’ επανάληψη ζητήσαμε, έξι μέρες τώρα τηρούν μια ανεξήγητη στάση «αναμονής» και επιδίδονται σε ενέργειες που ουδέποτε αποφασίστηκαν στο ΔΣ. Το μόνο που έκαναν όλες αυτές τις μέρες τα μέλη του του ΔΣ της ΜΟΔ Συλλογικά ήταν να «συρθούν» σε μια άκαρπη συνάντηση με τη διοίκηση της ΜΟΔ και το σύλλογο των συναδέλφων ΔΥ, με την οποία εμείς διαφωνήσαμε.

Τους καλούμε να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών καθώς δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον εκατοντάδων εργαζομένων που ταλαιπωρούνται εδώ και 10 χρόνια.

Καλούμε την πρόεδρο του ΣΕΜΟΔ να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΔΣ και να οργανώσει την παρέμβαση του ΣΕΜΟΔ προς τα πολιτικά κόμματα και την επιτροπή της Βουλής.

Καλούμε το ΔΣ να οργανώσει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων με απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση την ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: