Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -  ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ

Ίση αμοιβή για ίση εργασία, εργασιακά δικαιώματα, ασφάλεια και προστασία της μητρότητας, προστασία από κακοποιητικές συμπεριφορές και τη σεξουαλική παρενόχληση, στήριξη των θυμάτων, μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία.

Τα αιτήματα παραμένουν αδικαίωτα και γι’ αυτό επίκαιρα όσο ποτέ.  Σε μια εποχή  όπου διαπιστώνουμε:

·         Την οπισθοχώρηση και τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας από «ζηλωτές» των κέντρων εξουσίας που θέλουν τις γυναίκες ελεγχόμενες και προοριζόμενες μόνο για παιδομηχανές

·         Μια πατριαρχική  κοινωνία που προσπαθεί να στριμώξει τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών  για να μη μιλούν, να μην αντιδρούν, να μη διεκδικούν μεταφέροντας τους το βάρος της απόδειξης ότι «δεν πήγαιναν γυρεύοντας»

·         Μια κοινωνία που πληγωμένη βαθιά από τη φτώχεια που διογκώθηκε από την πανδημία, μετά από 10 μνημονιακά χρόνια, είδε τις ανισότητες να αυξάνονται υπέρμετρα και δυστυχώς οι γυναίκες καλούνται να πληρώσουν και πάλι το λογαριασμό.

·         Δυσθεώρητη ανεργία των γυναικών, κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς δικαιώματα ή με επισφαλείς όρους, υποχρεώσεις φροντίδας της οικογένειας, ανατροφής παιδιών και των ηλικιωμένων που πέφτουν  «παραδοσιακά»  στις πλάτες των γυναικών χωρίς καμία υποστήριξη από την πολιτεία και τώρα πόλεμος.

Οι αγώνες των γυναικών, του φεμινιστικού κινήματος σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να ενωθούν με τους αγώνες για εργατικά δικαιώματα και με τους αγώνες για ειρήνη.

Διεκδικούμε για τις γυναίκες που χρόνια στέκονται όρθιες, αγωνίζονται και στηρίζουν την κοινωνία, την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών τους με την καθιέρωση:

ü  ίσων δικαιωμάτων και ίσων αμοιβών

ü  ίσης πρόσβασης σε κέντρα λήψης αποφάσεων

ü  σεβασμού της αυτοδιάθεσης του σώματος και των επιλογών τους

ü  σεβασμού της προσωπικότητάς τους

ü   στήριξη της μητρότητας

ü  στήριξη των θυμάτων που κατάφεραν και επιβιώσαν από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Διεκδικούμε τη νομική καθιέρωση της γυναικοκτονίας ως διακριτού εγκλήματος λόγω φύλλου

 

Διεκδικούμε τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Κανένα παιδί να μη γίνει κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών που τη «γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» . Καμία στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Οι γυναίκες μαζί με τους άντρες, μαζί με την κοινωνία που αγωνιά και παλεύει δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα.

Η 8 Μάρτη σηματοδοτεί τη συνέχιση των αγώνων για την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων για ισότητα, εργασιακή ασφάλεια, δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, ισότιμη πρόσβαση στην εργασία, στην πνευματική, συνδικαλιστική και πολιτική ζωή του τόπου για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες, προσφύγισσες και μετανάστριες.

Για να ζήσουμε σε ένα κόσμο καλύτερο. Σε ένα κόσμο όπου οι κόρες και οι γιοι μας θα ζουν αρμονικά, ισότιμα και ελεύθερα. Με δικαιώματα, με σεβασμό και  αλληλεγγύη

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας στις 8 Μαρτίου, από τις 12.00 έως τις 15.00, προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00 και πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε τα μέλη του ΣΕΜΟΔ να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις της 8 ΜΑΡΤΗ 2022  

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: