Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ


Το αίτημα του ΣΕΜΟΔ για μισθολογική εξομάλυνση, ως ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, για ΣΣΕ με κλιμάκια και για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, είναι δίκαιο και ώριμο.

Παρά τα δυο χρόνια φιλικών χτυπημάτων στην πλάτη από τη διοίκηση της ΜΟΔ και την πολιτική ηγεσία για το δίκαιο του αιτήματος, αρνούνται να το υλοποιήσουν, τη στιγμή που το προέκριναν ως το μόνο εφικτό!

Βρισκόμαστε ξανά να γινόμαστε μπαλάκι μεταξύ του «καλού» ΥΠΑΝΕ και του «κακού» ΥΠΟΙΚ, με παραπομπή στον υπουργό Σκυλακάκη, δήθεν ως μοναδικού υπεύθυνου για την επίλυση του προβλήματος. 

Όμως ο εμπαιγμός συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή! Το κλεισμένο ραντεβού από τον υπουργό Γεωργιάδη με τον Σκυλακάκη, αναβλήθηκε ξαφνικά, αργά χθες βράδυ, χωρίς καμιά αιτιολογία, για τις 11/3. ‘Ημέρα δηλαδή κατά την οποία θα έχει ήδη κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, προφανώς χωρίς καμιά αναφορά στη μισθολογική εξομάλυνση!

Φημολογείται ακόμη ότι, από το νομοσχέδιο «κόβονται» η εξομάλυνση στην προσωπική διαφορά παλαιών και νέων προϊστάμενων, ενώ κινδυνεύει με κόψιμο και η διατακτική για τους συναδέλφους Δ.Υ. Παρά τις διαβεβαιώσεις…δια στόματος υπουργού Γεωργιάδη, ότι δεν τίθεται θέμα προϋπολογισμού.

Είναι φανερό ότι για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο για την εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων. Μετά από 12 χρόνια μνημονιακής και μεταμνημονιακής επιτροπείας θα κληθούμε να «σφίξουμε το ζωνάρι» και να υποστούμε τις συνέπειες της «σωστής πλευράς της ιστορίας» με την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία.

Όλα αυτά μας εξοργίζουν! Εδώ και τώρα απαιτούμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Καλούμε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 3/3/2022 στις 11.30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (προσυγκέντρωση στην πλ. Κοραή). Είτε μας δει ο υπουργός είτε όχι.

Θα συνεχίσουμε με συγκέντρωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να απαιτήσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στο αίτημα της μισθολογικής εξομάλυνσης.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του ΣΕΜΟΔ αμέσως μετά, για να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας με τις/τους εκπροσώπους του  ΣΕΜΟΔ.

 

Καλούμε σε διαρκή εγρήγορση μέχρι και την ημέρα ψήφισης του ν/σ για το ΕΣΠΑ

1.  που θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση μισθολογικής εξομάλυνσης ως το πρώτο βήμα για τη μερική αποκατάσταση της δεκαετούς αδικίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της ΜΟΔ.

2.      με απαλοιφή όλων των άρθρων για προσλήψεις  ΙΔΟΧ, κλείσιμο της ΕΥΔ του Interreg με διαπιστωτική, διαφορετικούς όρους μετάβασης των εργαζομένων από τη μια υπηρεσία στην άλλη, εξαίρεση από το 4412 κλπ (σύμφωνα με τις προφορικές δεσμεύσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα μέλη του ΔΣ στις 28/2/2022).

Επιπλέον, διεκδικούμε από κοινού με το συνδικαλιστικό κίνημα - και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 6/4/2022 :

·  Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ με κλιμάκια και αυξήσεις τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, για να ανταποκριθούμε στο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης.

·        Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

·        Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: