Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ν.Σ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ (15/3/2022) ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η τακτική της παραπομπής τους συλλόγου απ΄ τον «Άννα στον Καϊάφα» συνεχίζεται. Γι’ άλλη μια φορά η συνάντηση της Παρασκευής με τον Αν. Υπουργό Σκυλακάκη αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, για  μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου! Αν και όπως μας ενημέρωσαν με ηλεκτρονικό μήνυμα, «βλέπει θετικά το αίτημά μας» (sic) για τη μισθολογική εξομάλυνση.

Απ΄ την άλλη ο υπουργός Γεωργιάδης δεν αναλαμβάνει καμία ρητή δέσμευση για την υποστήριξη των αιτημάτων μας, παραμένοντας στις προφορικές διαβεβαιώσεις, αποφεύγοντας να συναντήσει το ΣΕΜΟΔ.

«Ευτυχώς» ο κυβερνητικός εισηγητής Θεοχάρης ήταν αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης, απορρίπτοντας επί της ουσίας τις διεκδικήσεις μας, τόσο για το μισθολογικό όσο και για τους εργαζόμενους στο Interreg.

Μπροστά σε αυτή την τακτική ο Σύλλογος δεν μπορεί να τηρεί στάση αναμονής αν και η στάση του προεδρείου του ΔΣ δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το Δελτίο Τύπου που από τις 3/3 έχει προαναγγείλει το ΔΣ ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, δεν εκδόθηκε ποτέ για να μην «χαλάσει» ο ΣΕΜΟΔ την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης γύρω από το νομοσχέδιο που τάχα θα «εκτοξεύσει» την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η απόφαση για «στοχευμένες αγωνιστικές δράσεις, με αποχή από τα καθήκοντά μας, με κλείσιμο Υπηρεσιών, με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και απεργίες» του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στις 3/3 παρέμεινε στα χαρτιά.

Ακόμη και η αποφασισμένη, από το ΔΣ της περασμένη Πέμπτης, 24ωρη απεργία για αύριο, ημέρα τοποθέτησης του ΣΕΜΟΔ στη βουλή, βρίσκεται στο σκοτάδι, με συνέπεια να υπονομεύεται η επιτυχία της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΑΠΕ ΜΟΔ είναι μόνη παράταξη που απέστειλε στο ΣΕΜΟΔ (δείτε ανακοίνωση μας στις 7/3/2022) ολοκληρωμένη και επεξεργασμένη θέση για το σύνολο του νόμου, την οποία θα κοινοποιήσει στα ΜΜΕ.

Σας καλούμε να πάρετε στα χέρια σας την υπόθεση της αυριανής απεργίας παρά την υπονομευτική τακτική του προεδρείου του ΔΣ.

Διεκδικούμε:

  • Να εισαχθεί στο νομοσχέδιο η τροπολογία για τη μισθολογική εξομάλυνση
  • Να διασφαλιστεί η αυτοδίκαιη μετάβαση όλων των συναδέλφων στην ΕΥΔ Interreg.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις  ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: