Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΓΣ / ΣΕΣ/ ΜΗΝΥΣΕΙΣ



  6/10/2014
Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας κακής  «θεατρικής παράστασης» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα που κρατάει κοντά στα πέντε χρόνια πια. Κανείς μας δεν πρέπει να πιστεύει πλέον τίποτα από όσα προπαγανδίζουν νυχθημερόν, στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, πρόθυμα «παπαγαλάκια» για το τέλος της τρόικα, των μνημονίων, το success story και τα συναφή φληναφήματα, που στόχο έχουν να μας φορέσουν ένα καινούριο μνημόνιο – στο διηνεκές- που για λόγους επικοινωνιακούς θα το ονομάσουν «σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια».  Την πραγματικότητα τη ζήσαμε, τη ζούμε στο πετσί μας και πρέπει επιτέλους να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αποτρέψουμε τα ζοφερά σχέδια τους. Η ανάγκη να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα είναι όρος ζωής για εμάς!
 Παρά τους σημαντικούς και αποφασιστικούς αγώνες που έχουν γίνει σε διαφόρους κλάδους όπως στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, στην ΕΡΤ, στους καθηγητές, στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, είναι φανερή η απουσία αποφασιστικού, ανεξάρτητου και μαζικού εργατικού  κινήματος αντίστασης μετά το 2012, που θα ενώσει τους αγώνες των εργαζομένων. Η υποταγή του κινήματος ενίοτε σε εκλογικές αυταπάτες και αναμονές κυβερνητικών εναλλαγών αποτελούν επίσης ανασταλτικούς παράγοντες για την ανάπτυξή του.
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Εμείς ως εργαζόμενοι στη ΜΟΔ Α.Ε. παρακολουθούμε ένα απίστευτο bras-de-fer μεταξύ Υπουργών και Υπουργείων για την πίτα του νέου ΕΣΠΑ. Μέσα από απανωτές παλινωδίες έχουμε γίνει μάρτυρες:
·        Ενός πρωτοφανούς κομφούζιου σε σχέση με τις ΕΥ εντός / εκτός και επί τα αυτά σε οργανισμούς Υπουργείων που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες όλης της πολιτικής Ηγεσίας του Υπ.Αν για την αρχιτεκτονική του ΣΕΣ
·        Μιας «δυστοκίας» και «κρυψίνοιας» στην κατάρτιση του νέου νόμου που βγάζει εκτός όλα τα χρονοδιαγράμματα, δεν λαμβάνει υπόψη τους εργαζόμενους στη διαμόρφωση του και κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια το Υπουργείου μαζί με όλες τις μελέτες που έχουν ανατεθεί και αφορούν το ΣΔΕ ,τις δομές κλπ.
Με τη φόρα που έχουν πάρει για να ξεμπερδεύουν θα μας φέρουν έτοιμο το νόμο αφήνοντας μας χωρίς περιθώριο αντίδρασης. Μέσα σε όλα αυτά, τα σενάρια για επαναφορά από 1/1/2015 των μισθών μας στο πρότερο καθεστώς, η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΝΠΙΔ, οι απολύσεις 6.500 υπαλλήλων ως το τέλος του 2014, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η νιοστή αλλαγή του ασφαλιστικού, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και δεκάδες άλλα μέτρα, δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό. Γι’ αυτό η ΑΠΕ ΜΟΔ έχει ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκληση ΓΣ για να συζητηθούν όλα αυτά και να αναλάβουμε εγκαίρως πρωτοβουλίες. Με αστεία επιχειρήματα η πλειοψηφία του ΔΣ (ΜΟΔ Συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία) «ανέκοψε πρύμναν».
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Μετά και το πρόσφατο περιστατικό, όπου συνάδελφοι μας μηνύονται άδικα στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους σε επιτροπές εξέτασης ενστάσεων αλλά και την αδιανόητη παρελκυστική στάση της διοίκησης της ΜΟΔ ΑΕ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη απόφαση υπέρ της νομικής υπεράσπισης των εργαζομένων της- ανακόπτοντας έτσι τις ορέξεις πολλών «καραδοκούντων»-, όπως επίσης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που αναλώνεται σε προφορικές διαβεβαιώσεις και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πρέπει άμεσα να γίνει αναλυτική και πλήρη ενημέρωση  από το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ όλων των γεγονότων και συναντήσεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες. Να  λάβουμε νέες αγωνιστικές αποφάσεις για τη στήριξη των συναδέλφων μας ώστε το σύνολο των ΜΟΔΙΤΩΝ να μάθει την αλήθεια και να τους στηρίξει.  Η διοίκηση της ΜΟΔ με αφορμή την δίωξη των συναδέλφων αφήνει να αιωρείται ότι για να τους στηρίξει νομικά θα πρέπει να γίνει πειθαρχικός έλεγχός τους (επαναφέροντας νέα σενάρια πειθαρχικού κανονισμού;), την ώρα όμως που και η εισήγησή τους επικυρώθηκε με Υπουργική Απόφαση και υπάρχει νέα αρνητική απάντηση από το ΥΠΑΝ στο νέο αίτημα θεραπείας της καταγγέλλουσας,
Η ΑΠΕ ΜΟΔ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι στέκεται και θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους και θα στηρίξει με κάθε συνδικαλιστικό και συναδελφικό τρόπο τον αγώνα τους, που είναι και δικός μας.
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο ΔΣ έχουν καθήκον να μεταφέρουν τη φωνή των συναδέλφων που τους επέλεξαν. Έχουν καθήκον να καταθέτουν απόψεις, ιδέες και προτάσεις σε πλήρη ανεξαρτησία από την κυβερνητική πολιτική. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν το αλάθητο, ούτε είναι παντογνώστες.  Η ΑΠΕ ΜΟΔ θεωρεί ότι είναι ανάγκη να συγκληθεί άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση, να κατατεθούν οι προτάσεις όλων των πλευρών και να γίνει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των μελών του Συλλόγου, προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις για τα κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν εν πολλοίς το πλαίσιο δουλειάς μας, τους όρους, τις αμοιβές μας για τα επόμενα επτά χρόνια. Πρέπει να καθοριστεί πλαίσιο αντίστασης στα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να στηρίξουμε τους συναδέλφους που διώκονται. Αν αυτά δεν είναι σοβαρά θέματα που άπτονται δημοκρατικών και συλλογικών διαδικασιών τότε ποια είναι;
Για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν μόνο ΤΣΕ, απαντάμε ότι οι ΤΣΕ δεν είναι αντιπαραθετικές με την ΓΣ. Θεωρούμε ότι με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα πρέπει να υπάρξει άμεσα ανακοίνωση του ΔΣ για τις μέχρι σήμερα συναντήσεις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία αλλά και γενικότερη ενημέρωση των συναδέλφων, ώστε να συγκληθούν Τοπικές Συνελεύσεις και στην συνέχεια να συγκληθεί Γενική Συνέλευση για το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: