Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 13/10/2014


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

κυριολεκτικά νύχτα διέρρευσε και κατέληξε στα χέρια μελών του Δ.Σ το προσχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΠΑ που ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΟΔ.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ Δένδιας, Κωνσταντινόπουλος και Γιαννούσης, καθώς και ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΜΟΔ, για άλλη μια φορά αποδείχθηκαν αφερέγγυοι καθώς ουδέποτε μας ενημέρωσαν και ακολούθησαν μια παρελκυστική τακτική για να μας φέρουν προ τετελεσμένων.  Διατείνονταν ότι δεν υπήρχε ούτε "γραμμή" από το νόμο, την ώρα που αυτός σέρνεται μέρες τώρα στα γραφεία τους.


Ο αντιδραστικός νομός ανοίγει διάπλατα τη πόρτα και τις ορέξεις στα ιδιωτικά συμφέροντα της «υγιούς κρατικής» επιχειρηματικότητας που καταλαμβάνουν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΟΔ, και παράλληλα απειλεί τη δουλειά μας, τους μισθούς μας και τις συνθήκες εργασίας μας. 

Η  ΑΠΕ ΜΟΔ ζήτησε επιτακτικά εδώ και 48 ώρες , εν όψη του εκτάκτου ΔΣ σήμερα, να αποσταλεί το προσχέδιο του νόμου από το προεδρείο του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ  θεσμικά στο σύλλογο  έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι όπως  δικαιούνται. Για άλλη μια φορά το προεδρείο αποδεικνύοντας ότι λειτουργεί ως κυματοθραύστης της κυβέρνησης παρά ως υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων τη ΜΟΔ, δεν το απέστειλε. Ωστόσο τα «σενάρια» για το σχέδιο νόμου αποδεικνύονται πραγματικά μιας και εσπευσμένα ο Γ.Γ. κ. Γιαννούσης  ζήτησε συνάντηση από το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ σήμερα στις 12.00 στο γραφείο του με θέμα το σχέδιο νόμου  και την ιδιωτικοποίηση.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη καλούμε το προεδρείο του ΣΕΜΟΔ  να πάψει να λειτουργεί ως ανάχωμα της οργής των εργαζομένων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και ως πολιορκητικός κριός απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΜΟΔ. 

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους

1.      Να παραβρεθούν σήμερα στις 12.00 κάτω από το γραφείο του κ. Γιαννούση την ώρα της συνάντησης ώστε να καταστεί σαφές τόσο στον Γ.Γ όσο και σε κάθε πολιτικό Προϊστάμενο ότι τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης της ΜΟΔ δεν πρόκειται να περάσουν.
2.      Να έρθουν μαζικά στο Έκτακτο ΔΣ σήμερα στις 16.00 στην ΚΥ της ΜΟΔ Α.Ε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
apemou.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: