Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αποκάλυψη Τώρα vol 5- AΛΑΛΟΥΜ ή ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
                                Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr

AΛΑΛΟΥΜ ή ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Νέες τεχνικές έχουν εφευρεθεί για να διαλυθεί η όποια «σπίθα» διεκδίκησης και αγώνα έχει καλλιεργηθεί με πολύ κόπο και προσπάθεια σε ένα σωματείο. Πως το κάνεις; Αρχικά δημιουργείς μια απεργιακή επιτροπή, τα μέλη προτείνονται από παρατάξεις που δεν πιστεύουν στην απεργία και φροντίζεις να μην λειτουργήσει ποτέ. Στη συνέχεια δημιουργείς ενιαίο μπλοκ των πλειοψηφουσών παρατάξεων των «υπεύθυνων», των «υπερκομματικών» και των «ακομμάτιστων» και αλλάζεις κατά το δοκούν και συμφέρον (τίνος; μήπως της κυβέρνησης;) τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων (αφού έχεις εξαντλήσει άλλες μεθόδους – π.χ υποβαθμίζεις το φλέγον θέμα συζήτησης  και το βάζεις  στην τελευταία θέση της ατζέντας  εξαντλώντας την υπομονή και τις αντοχές των οργάνων). Ακολούθως στέλνεις ανακοινώσεις την παραμονή των απεργιακών κινητοποιήσεων που αλλάζουν ώρα και τόπο συγκέντρωσης ανά δεκάλεπτο χωρίς να έχει γίνει στοιχειώδης συνεννόηση και τέλος επαφίεσαι στην απάθεια των συναδέλφων, στον ωχαδερφισμό και στο αίσθημα της αυτοσυντήρησης της πλειοψηφίας που προτιμά το μπάνιο, τα ψώνια, να μη χάσει το μεροκάματο, δεν τον αφορά (διότι είναι επιστήμονας όχι εργάτης-ας απολυθούν οι άλλοι εγώ έχω connait δεν κινδυνεύω- συμφωνώ με τις αξιολογήσεις και με μικρότερο κράτος ελέω απολύσεων). Δεν εμφανίζεσαι ποτέ στο ραντεβού αν και ως μέλος του Δ.Σ. το έχεις προτείνει.
 Τελικώς τι εισπράττεις;

·         Πετσοκομμένους μισθούς
·         Ανύπαρκτα Εργασιακά Δικαιώματα
·         Χαμηλή αλληλεγγύη  από άλλους εργασιακούς χώρους (και όταν έρθει η σειρά σου, ο κοινωνικός αυτοματισμός θα λέει: ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ)
·         Μοιρολατρία (οι αγώνες είναι μάταιοι)
·         Και τέλος, μια ωραιότατη ΑΠΟΛΥΣΗ (για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. «Εφιάλτες» υπήρχαν και υπάρχουν, αρχικώς σώζονται, στο τέλος έχουν κι αυτοί/αυτές την ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους)

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (περί «ταμπακιέρας»)
Τι προβλέπει (μεταξύ άλλων) το μαμούθ Σ/Ν:
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ:  2.500 Καθηγητές ΕΠΑΛ, 3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί, 250 Σχολικοί φύλακες... προς το παρόν
 Προς το Σεπτέμβρη: 1.250 υπάλληλοι από το υπουργείο Υγείας, 1.270 αγροφύλακες (αυτούς του Μητσοτάκη senior), 1.956 καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, 350 πολιτικοί μηχανικοί από τις Κτιριακές Υποδομές (είναι κι αυτοί επιστήμονες – όπως εμείς- αλλά μάλλον δεν υπηρετούν ευσυνείδητα το δημόσιο τομέα γι αυτό απολύονται), υπάλληλοι από το πρώην ΙΓΜΕ (τι το χρειαζόμαστε αφού τα ξεπουλήσαμε όλα στους εθνοεργολάβους)  και από φορείς σεισμοπλήκτων, 1.000 εργαζόμενοι από τις Διευθύνσεις Υγείας (παρά το δίλημμα σχολικούς φύλακες ή νοσηλευτές θέλετε να απολύσουμε- που θυμίζει το κιθαρίστας ή ντράμερ-τελικώς η δικαιοσύνη κατοικοεδρεύει στην Ελλάδα…μόνο όμως όταν πρόκειται για απολύσεις), 6.000 εργαζόμενοι των ΟΤΑ (θα πρόκειται μάλλον για τεμπέληδες, «βύσματα» και λαμόγια), 700 εκπαιδευτικοί (τί να τους κάνεις τώρα που έχεις τα ΙΕΚ Δομή, Ξυνή, Ακμή….)

Ανάπτυξη στην Πράξη
ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ: 0 (ΜΗΔΕΝ) για τα Φυσικά Πρόσωπα
ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ: αναζητούνται (χάθηκαν στη μετάφραση)
ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: προνόμιο του Υπουργού της Εργασίας (μήπως να τον αποκαλούσαμε της Ανεργίας – είναι πιο δόκιμος όρος) που θα τον εισηγείται κατά πως βολεύει τον ΣΕΒ και τα Μεγαλοαφεντικά.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εισαχθεί και μια τροπολογία που να ορίζει ότι ο εκάστοτε Υπουργός Ανεργίας διορίζεται (πάντα με αξιοκρατικές διαδικασίες) και Πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Μη κάνουμε μισές δουλειές.
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ: «Οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού δεν θα απολυθούν» σημ. από τη Δημοτική Αστυνομία. Είναι κι αυτοί «περιούσιος λαός» σαν άλλους….
Ερώτημα: αν έχεις διδακτορικό στην «επίδραση της υποξαιμικής-ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας στις γνωσιακές λειτουργίες και τη νευραλγική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας» θα πας να κόψεις κλήσεις στο Δήμο Αθηναίων ή θα γίνεις χειρουργός (με αξιοκρατικά κριτήρια);
Απάντηση: εξαρτάται από το αν το πρώτο πτυχίο σου είναι Νηπιαγωγός

 «Θα ψηφίσω αυτά τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο» είχε πει βουλευτής της συγκυβέρνησης στην ψήφιση του μνημονίου 3 για να λάβει την πληρωμένη απάντηση συναδέλφου και ομόσταβλου: «δεν θα βρεθεί κάποιος να πατήσει τη σκανδάλη»;
Στο μνημόνιο 3 και ½ (λίγο πριν το Μνημόνιο 4) όσοι βουλευτάδες ΝΔ –ΠΑΣΟΚ εξαιρεθήκαν από τον τελευταίο ανασχηματισμό (μείναν ρέστοι από Υπουργικές καρέκλες) έχουν βγει στα παράθυρα και σκούζουν (βλ. Κουκουλόπουλος γνωστός και ως συμπέθερος).
Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι και όλες θα το ψηφίσουν και καμία διαρροή δεν θα υπάρξει. Μην επαφίεστε σε ανατροπές από το Κ(υ)νοβούλιο. Οι ανατροπές γίνονται μόνο από τον πολιτικά συνειδητοποιημένο λαό που είναι στο απόσπασμα και εκτελείται.
 
Ο  ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ
Ο Φ.Π.Α. στη μπουγάτσα στο χέρι εξισώνεται με το Φ.Π.Α της μπουγάτσας στο πιάτο, πιλοτικά για 4 μήνες. Κάπως έτσι συνοψίζεται το νόημα του διαγγέλματος για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και αυτό μόνο αν είμαστε καλά παιδιά! Αν πληρώνουμε ΟΟΟΟΛΟΥΣ τους φόρους μας στην ώρα τους και κάνουμε και προληπτική απεργία πείνας στην περίπτωση που ξεχάσει ο ταχυδρόμος να μας φέρει το χαράτσι της ΔΕΗ.
Τι κρίμα όμως, τέτοιο διάγγελμα, τέτοια γκλαμουριά να την «κλέψει» ο δαίμων του τηλεοπτικού συνεργείου. Αίσχος! Προβοκάτσια!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ
Καταφθάνει το «μεγάλο αφεντικό», ο λήσταρχος Σόιμπλε (παρακαλώ το σου να είναι παχύ και συρτό), ως πραγματικός ντήλερ να εποπτεύσει αν οι σφαγές αμάχων αποφασίσθηκαν προκειμένου να πει το μεγάλο Ya! στην εκταμίευση… Και πρέπει να τον έκοψε κρύος ιδρώτας πριν λίγες εβδομάδες με τη mini κρίση της κυβέρνησης που από τρικομματική «κουρεύτηκε» σε δικομματική. Οι εκβιασμοί πιάσαν τόπο για το καλό του τόπου και των Χριστιανοδημοκρατών που δε θέλουν το πείραμα να στραβώσει λίγο πριν τις εκλογές στη Γερμανία. Ας τον υποδεχθούμε λοιπόν αύριο χωρίς χωριάτικη σαλάτα, moussaka και ρετσίνα (το αγαπημένο μενού γερμανών τουριστών) αλλά με στεντόρια φωνή, μαχητικές διαδηλώσεις και ανυποχώρητη γραμμή:
«ΕΞΩ ΟΙ  ΝΤΗΛΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»
·        Όλοι στο δρόμο σήμερα 17/7 και αύριο 18/7
·        Όλοι στα συλλαλητήρια
·        Το Σ/Ν να μην ψηφιστεί 
·        Καμιά ειρήνη με τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες
·        Ο λαός να αποφασίσει για τη μοίρα του
·        Σηκώνουμε τη γροθιά αδέρφια κι αγωνιζόμαστε για τη νίκη του λαού

VENCEREMOS !

Δεν υπάρχουν σχόλια: