Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 16ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
                                  Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 16ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Συνάδελφοι,
Η τρόικα προστάζει – η κυβέρνηση εκτελεί. Ο πολιτικός και ιδεολογικός ξεπεσμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Τρία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής, ανελέητης και εκδικητικής πολιτικής που έχει βιώσει ποτέ λαός στον λεγόμενο «πολιτισμένο κόσμο».

Μετράμε γύρω μας κοινωνικά ερείπια. Αθροίζουμε γνωστούς, φίλους και συγγενείς που προστέθηκαν στη μακρά λίστα των ανέργων και γίναν αριθμοί «για το καλό  του τόπου» όπως λέει ο Σαμαράς. Ο ίδιος που βλέπει φως το τούνελ, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα τώρα που μετράμε μισθούς Βαλκανίων και κυριολεκτικά εργασιακές συνθήκες  Κίνας, αποδίδοντας μετάλλια στους κινέζους καπιταλ(η)στές της Cosco για την αναπτυξιακή γαλέρα που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά.
Συνάδελφοι, είμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς επιθέσεις από πλευράς του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών τους. Μας συνέθλιψαν, μας απαξίωσαν, μας λοιδόρησαν, μας κατασυκοφάντησαν και καταπάτησαν όσα δικαιώματα κατακτήσαμε ως εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Κατάργησαν συλλογικές διαπραγματεύσεις, λήστεψαν το μεροκάματο και το μέλλον των νέων, εκδίωξαν και εκδιώκουν συναδέλφους από το δημόσιο τομέα, απολύουν αφειδώς και ανενδοίαστα στον ιδιωτικό τομέα χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς μισθούς, χωρίς δικαιώματα. Καταπατούν κάθε αίσθημα δικαίου και με δεκανίκι τη «δικαιοσύνη» τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να βρει πια το δίκιο τους στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της «τυφλής» δικαιοσύνης.
Ας θυμηθούμε πόσα μνημόνια – μνήματα ανθρώπων έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα, πάντα με το δάκτυλο στη σκανδάλη στραμμένο στην κοινωνία. Κάθε φορά που οι εκβιαστές- τοκογλύφοι και «εταίροι» κεφαλαιοκράτες θελαν κι άλλα, το αίμα του λαού χυνόταν στην αρένα. Όπως και τώρα. Με το πολυνομοσχέδιο σκούπα θα ψηφιστούν οι απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα χτυπήματα στους μισθούς, ακόμη περισσότερα χαράτσια, περαιτέρω διάλυση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
Έτσι μετά τις επιστρατεύσεις στο ΜΕΤΡΟ, στους Ναυτεργάτες και την προληπτική επιστράτευση στην εκπαίδευση, το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, το κλείσιμο και τις απολύσεις σε Κατσέλη, Τσιμέντα Χαλκίδος, ΜΕΒΓΑΛ, ΝΕΟΣΕΤ και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι δανειστές εκβιάζουν και απειλούν. Δηλώνουν ότι, αν δεν γίνουν εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και αναπροσαρμογή του φορολογικού σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την πληρωμή των δανείων, δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εκροή των δόσεων στην ελληνική κυβέρνηση. Οι τροϊκανοί ζητάνε κάθε φορά θυσίες για να διατηρήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου και εν τέλει για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Μετατρέπουν ολόκληρη την χώρα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Πόσες ακόμη δόσεις; Πόσο ακόμη αίμα; Πόσοι εκβιασμοί; Πόσες ακόμη απολύσεις; Πόσα λουκέτα; Πόσα σχολειά – νοσοκομεία - κοινωνικές δομές – ΔΕΚΟ - δημόσια αγαθά – εκτάσεις – νησιά - ακτές θα ανεχτούμε να κλείσουν - να συγχωνεύσουν - να διαλύσουν - να ξεπουλήσουν;
ΠΟΣΑ;
Ως πότε θα επιτρέπουμε στους αμοραλιστές, ψεύτες, αλαζόνες της εξουσίας, εξωνημένους, ανδρείκελα κενά πολιτικού περιεχομένου, ανήθικα υποχείρια να εξευτελίζουν το λαό;
Τρία χρόνια σε πείσμα όλων, ο λαός απέδειξε ότι όταν πιστεύει στη δύναμη μπορεί και αλλάζει τη ροή των πραγμάτων.
Θυμηθείτε πότε ανατράπηκαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά μαζί με τους ντόπιους συνεταίρους τους Καρατζαφέρη και Κουβέλη; Κάτω από την κινητοποίηση ενός λαού που ξεπέρασε τα όρια αντοχής του. Που ασφυκτιά, που ξεπέρασε το δόγμα του σοκ και πια δε φοβάται τίποτα. Γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα άλλο παρά τις αλυσίδες του.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
η ΜΟΔ είναι «μαγαζί γωνία» και το ξέρουν κι αυτοί όπως το ξέρουμε κι εμείς. Ο Σόιμπλε που καταφτάνει ως άλλος επικυρίαρχος «ντήλερ» έρχεται για να προτείνει, μεταξύ άλλων και το νέο αναπτυξιακό του μοντέλο για το ΕΣΠΑ. Την ίδια ώρα στη Βουλή ψηφίζονται νέα σκληρά μέτρα και απολύσεις. Έρχεται ολοταχώς η σειρά της ΜΟΔ και ήρθε η ώρα να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.
Η στάση όμως των παρατάξεων που πλειοψηφούν στο ΣΕΜΟΔ, ΜΟΔ Συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία υποσκάπτει την αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου. Βλέπουμε να αποκαλύπτεται με τον χειρότερο τρόπο, η κοινή τους σύμπλευση στην κατεύθυνση της υποβάθμισης και εκτόνωσης της αγωνιστικής κινητοποίησης και διάθεσης των συναδέλφων, στην καλλιέργεια κλίματος συντεχνιασμού και μοιρολατρίας, στην κωλυσιεργία και στην μη οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αποτελώντας έτσι στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής στο σύλλογο.
Τορπιλίζοντας την όποια αγωνιστική διάθεση μπορεί να αναπτυχθεί στον σύλλογο, πότε καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΡΤ σαν να πρόκειται για «συνεστίαση», και πότε, ακόμα χειρότερα, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας στην λήψη των αποφάσεων του ΔΣ αλλάζοντας κατά το δοκούν αποφάσεις του, όπως η πρόσφατη για την αγωνιστική συμμετοχή του ΣΕΜΟΔ στην ερχόμενη πανεργατική απεργία της 16/7/2013 και στις κινητοποιήσεις που θα διοργανώσουν οι μαζικοί φορείς, κατά την ημέρα της επίσκεψης του Σόιμπλε. Στην αντζέτα του οποίου είναι και η παρουσίαση της νέας δομής τράπεζας με έδρα το Λουξεμβούργο, στην οποία θα περάσει όλη η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι να υπερασπιστούμε τη δουλειά, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας. Η ΑΠΕ ΜΟΔ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουμε τη μάχη μαζί, μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Όσο θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας είναι των «άλλων», τόσο περισσότερο προσεγγίζουμε την εφαρμογή του μοντέλου της ΕΡΤ στην ΜΟΔ και άλλο τόσο υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών σε μια «αγοραία ζούγκλα», δίχως εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ -  ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗ ΒΙΑ, ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 16/7/2013, να μην υποταχθούν στα σχέδια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΙΚΑΣ που μας θέλει πειθήνια όργανα.
Καλούμε τους συναδέλφους σε ΜΑΖΙΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 18/7/2013, τόσο στην ΑΘΗΝΑ  όσο και σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ όπου ζουν και εργάζονται ΜΟΔΙΤΕΣ για να «υποδεχθούμε» κατάλληλα  τον «ντήλερ» Σοίμπλε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ  (ΑΠΕ ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: