Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΑΠΕ ΜΟΔ ενόψει του Τακτικού ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στις 10 Ιουλίου



«Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα» προπαγάνδιζε πριν τις εκλογές, ψευδόμενος, ο Σαμαράς! Μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3 το Νοέμβριο, το μίνι μνημόνιο τον Απρίλιο, η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ψηφίσει, με διαδικασίες Fast Track ένα ακόμη τερατώδες πολυνομοσχέδιο σκούπα, για να καλύψει ασθμαίνοντας τις απαιτήσεις των δανειστών της τρόικας, και το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δις, που προέκυψε φαίνεται από την ανάκαμψη, στα πλαίσια του success story της κυβέρνησης.
Χιλιάδες εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα είτε με την μορφή της κινητικότητας είτε με άμεσες απολύσεις με κλείσιμο υπηρεσιών και οργανισμών είτε με εκκαθάριση σε λειτουργία. Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οι
εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στα υπουργεία, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις αμυντικές βιομηχανίες παίρνουν την πρώτη θέση μπροστά στην γκιλοτίνα της απόλυσης και έπονται οι υπόλοιποι. Μάλιστα φθάνουν να μιλούν ακόμη και για το 25% των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο ότι θα δει την έξοδο. Παράλληλα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην διάλυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, ιδιωτικοποιούν όλο το δημόσιο πλούτο και τσακίζουν στη φορολογία το λαϊκό εισόδημα.
Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται μαζικά στον ιδιωτικό τομέα και εργοστάσια βάζουν λουκέτο, Νεοσέτ, Κατσέλης, ΑΓΕΤ κλπ και οι εργασιακές σχέσεις ζούγκλας εξαπλώνονται,  κυβέρνηση και τρόικα επιτίθενται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, θέλουν «ζεστό αίμα» απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και επιχειρούν να σπάσουν τα τελευταία οχυρά αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων που έχουν απομείνει στην χώρα. Επιχειρούν και με αυτό τον τρόπο να εξαγνιστούν για τα εκατομμύρια ανέργων που έχει δημιουργήσει η δικιά τους πολιτική.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν την μεγαλύτερη αντίσταση και να ξεσηκωθούν σε ένα μεγάλο παλλαϊκό – πανεργατικό μέτωπο για την ανατροπή της.
Με αυτά τα δεδομένα ως ΑΠΕ ΜΟΔ πιστεύουμε ότι στο τακτικό ΔΣ της Τετάρτης 10-07-2013 πρέπει να τεθεί ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης η συζήτηση για την αντίδραση του ΣΕΜΟΔ, μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, απέναντι στα νέα μέτρα κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ.


        ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
        (ΑΠΕ ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: