Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ) για την επιστολή Hahn



Ως ΑΠΕ ΜΟΔ διαφωνούμε με εθιμοτυπικές συναντήσεις αβροφροσύνης και ανταλλαγές επιστολών με τα «μεγάλα» αφεντικά της ΕΕ, που υπαγορεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και εφαρμόζουν οι ντόπιοι υποτελείς. Και γι’ αυτό διαφωνήσαμε και στο ΔΣ για αυτή την ενέργεια.
Κατά την άποψη μας η ΕΕ και το ΔΝΤ υπαγορεύουν και η κυβέρνηση εκτελεί.

Επομένως λογικές του «καλού» ευρωπαίου επιτρόπου και των «κακών» κυβερνώντων μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Είναι αντιλήψεις που αντανακλούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες για το ρόλο των οργάνων της ΕΕ, που ψάχνουν να βρουν ασπίδα προστασίας στους κύριους υπεύθυνους για την επίθεση που δεχόμαστε
στα δικαιώματά μας. Επιστολές, σαν και αυτή του επιτρόπου Hahn, είναι «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων της ΜΟΔ, για την κύρια ευθύνη της ΕΕ στην επιβολή των μισθολογικών περικοπών και των επόμενων αντιλαϊκών μέτρων (απολύσεις – διαθεσιμότητες, νέες μειώσεις μισθών κλπ) και προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της. Την ίδια ώρα 490 εργαζόμενοι του Υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν στο επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας μέχρι το Σεπτέμβριο. (Τα υπουργεία της διαθεσιμότητας: Πόσοι φεύγουν και από πού | AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο) και έπεται συνέχεια.

Κατά την άποψή μας η μόνη «συνάντηση» που μπορεί να έχουν οι επιτελείς της ΕΕ είναι η αγωνιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΜΟΔ αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων. Μόνος δρόμος για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων είναι η οργάνωση ενός πλατιού πανεργατικού – παλλαϊκού μετώπου αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν και την υπηρετούν και όχι οι συναντήσεις, με «ελιτίστικη υπευθυνότητα», με τους ευρωπαίους επιτρόπους.


Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: