Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ ενημερώθηκε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης έστειλε, επιτέλους, στη Γ.Γ της Κυβέρνησης το σχέδιο κειμένου για τη μισθολογική εξομάλυνση. Το κείμενο που τόσο ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης όσο και ο Πρόεδρος της ΜΟΔ διαβεβαίωναν το σωματείο σε όλους τους τόνους ότι είχε αποσταλεί τον …Μάρτιο του 2022!

Τις ίδιες μέρες το Υπουργείο, σε κοινοβουλευτική ερώτηση της αντιπολίτευσης, για το ποιες ενέργειες θα αναλάβει για τη λύση του προβλήματος, απάντησε πετώντας και πάλι την μπάλα στην εξέδρα χωρίς να δεσμευτεί ουδόλως για το πώς και το πότε !

Ενώ λοιπόν και το Υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος της μισθολογικής εξομάλυνσης, αντί να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει, χρησιμοποίησε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ατόφια την επιστολή της ΜΟΔ προς το Υπουργείο η οποία λέει ότι: «η ΜΟΔ είναι έτοιμη να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες εφαρμογής της μισθολογικής εξομάλυνσης, εφόσον αναληφθεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Είναι πράγματι ιλαρό το Υπουργείο που έχει κατά τον νόμο την αρμοδιότητα για τη νομοθέτηση να «νίπτει τας χείρας του» και να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με την επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο η ΜΟΔ, δηλαδή το εποπτευόμενο νομικό πρόσωπο στο εποπτεύον Υπουργείο! Φαιδρότητες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας με ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι απεμπόλησης ευθυνών, ροκανίσματος χρόνου, ανέξοδων υποσχέσεων ώσπου να φτάσουν οι εκλογές…

Αυτό που εύκολα μπορεί κανείς να υποθέσει είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα συμπαιγνία για να πέσει, για ακόμη μια φορά, στάχτη στα μάτια μας, που 10 χρόνια τώρα βιώνουμε αυτή την αδικία στα μισθολογικά μας δικαιώματα, χάνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ως ΑΠΕ ΜΟΔ καταγγέλλουμε αυτές τις τοποθετήσεις, με μισόλογα, της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης και απαιτούμε εδώ και τώρα λύση του προβλήματος.

Να προωθηθεί και να ψηφιστεί άμεσα η μισθολογική ρύθμιση που κοινοποιήθηκε στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ.

Ζητούμε απ’ τη διοίκηση της ΜΟΔ (η οποία δηλώνει ότι αναγνωρίζει την αδικία) να πάψει να αντικρούει τις προσφυγές των εργαζομένων στη δικαιοσύνη και να τις υποστηρίξει.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να αποφασίσει άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων, με στόχο την κυβέρνηση και το υπουργείο, αποκλειστικά για τη διεκδίκηση της εξομάλυνσης, με ορίζοντα το επόμενο δίμηνο.

Για το σκοπό αυτό πρέπει να γίνει άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ιδού η Ρόδος…

 

Καλή αγωνιστική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: