Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ (Ξανά)

 


ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΡΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην ανακοίνωσή μας για την κινητοποίηση της Παρασκευής, στο ΥΠΑΝΕ, βάζαμε ως πρώτο σύνθημα το «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ». Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες για να επιβεβαιωθεί η εκτίμησή μας.

Δηλαδή ότι μπροστά στο 10ετές δίκαιο αίτημα μας, για μισθολογική εξομάλυνση στη ΜΟΔ, η κυβέρνηση μας εμπαίζει.

Τόσο ο πρόεδρος της ΜΟΔ όσο και ο υπουργός κ. Γεωργιάδης μας έχουν εμπλέξει σε μια διαδικασία, με «σχέδια επί χάρτου», γύρω από μια ρύθμιση η οποία συντάχθηκε για να εισαχθεί τάχα σε τρέχον νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη βουλή και που τελικά δεν έχει ακόμη την κυβερνητική έγκριση.

Δηλαδή επρόκειτο να εισαχθεί σε ένα νομοσχέδιο το οποίο, αν δεν γινόταν η πρόταση μομφής, ενδεχομένως να είχε ήδη ψηφιστεί!

Ενώ υποτίθεται ότι η διοίκηση της ΜΟΔ και η πολιτική ηγεσία, οι οποίες αντάλλαζαν μηνύματα ακόμη και την Παρασκευή για βελτιώσεις της ρύθμισης, έχουν τη βούληση να προχωρήσουν το θέμα, το ΓΛΚ και ο κ. Σκυλακάκης δεν έχουν καμία εικόνα ή έχουν αρνητική άποψη.

Την αρνητική άποψη/θέση του ΓΛΚ και του κ. Σκυλακάκη,  μας «επιβεβαίωσε» ο ΓΓ ΕΣΠΑ κ. Σκάλκος, ο οποίος μας παρέπεμψε στον πρόεδρο της ΜΟΔ και τον κ. Γεωργιάδη, για τα περαιτέρω.

Παράλληλα ο υφυπουργός Τσακίρης δήλωνε «αναρμόδιος», παραπέμποντας στον υπουργό και τον ΓΓ!

Η κοροϊδία δεν πάει παρακάτω!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εφησυχασμό.

Αυτή η βδομάδα είναι κρίσιμη δεδομένου ότι σήμερα ξεκινάει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου στην βουλή.

Θα πρέπει το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να οργανώσει άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων που να στοχεύει στην μέγιστη δυνατή πίεση για να εισαχθεί και να ψηφιστεί η ρύθμιση.

Στο σημερινό έκτακτο ΔΣ να αποφασιστεί σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την Τρίτη 31/01, με αποκλεισμό της ΚΥ, δια ζώσης συμμετοχή στην Αθήνα και με μια σύνδεση ανά ΤΣΕ περιφέρειας, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να συναποφασίσουμε τις αγωνιστικές μας δράσεις.

Φτάνουν πια οι «κορώνες» που ακούγονται απ’ την διοίκηση του συλλόγου, ότι τάχα «δεν είμαστε δεδομένοι», «έφτασε ο κόμπος στο χτένι», «θα το πάμε μέχρι τέλους» κλπ.

Ιδού η Ρόδος να αποδείξει ότι δεν μένει στα λόγια.

Καλούμε τον πρόεδρο της ΜΟΔ

·         Να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για να ενημερώσει υπεύθυνα τους εργαζόμενους για την εξέλιξη της εισαγωγής της ρύθμισης στη βουλή.

·         Να αναλάβει την ευθύνη ώστε να υπάρξει η κυβερνητική έγκρισή της.

Απαιτούμε ο Υπουργός Γεωργιάδης να τιμήσει την δέσμευσή του για ψήφιση της μισθολογικής εξομάλυνσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: