Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ»

H ημερήσια διάταξη του ΔΣ στις 23/5/2022 είναι «μία από τα ίδια». Οι «προτεινόμενες ενέργειες για τη μισθολογική εξομάλυνση», είναι θέμα που έχει συζητηθεί άλλες τουλάχιστον 3 φορές και έχουν ληφθεί αποφάσεις από το ΔΣ για ενέργειες,  που όμως δεν έγιναν ποτέ. 

Θυμίζουμε:

«Αποφάσεις ΔΣ ΣΕΜΟΔ  7/4/2022

1ο Θέμα Ενημέρωση και οργάνωση ενεργειών για την Μισθολογική Εξομάλυνση  

Απόφαση

1.      Να αιτηθούμε επίσημη συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΑΝΕ για την επίλυση του μισθολογικού ζητήματος το άμεσο προσεχές διάστημα έως το Πάσχα. Θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί η υποβολή υπομνήματος Θέσεων ΣΕΜΟΔ σχετικά με τη διεκδίκηση της άρσης των μισθολογικών ανισοτήτων μέσω ειδικής ρύθμισης εξομάλυνσης.

2.      Να πραγματοποιηθεί πληρωμένη καταχώριση στα ΜΜΕ των θέσεων και αιτημάτων του ΣΕΜΟΔ με χρονικό ορίζοντα την συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΑΝΕ.

3.      Να διενεργηθούν επιτόπιες συναντήσεις με τους συναδέλφους με σκοπό την ενημέρωση κι ενεργοποίησης τους προκειμένου να προβούμε σε στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΜΟΔ, την ερχόμενη εβδομάδα(11-15/4/2022) στις υπηρεσίες και δομές ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΠΑΝΑΔΒΜ, ΕΠΑΝΕΚ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΥ ΜΟΔ ΑΕ κλπ Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις στοχευμένες παρεμβάσεις του ΣΕΜΟΔ όλων των εργαζομένων στις ΕΥ και δομές ΕΣΠΑ.

4.      Να συνταχθεί και να αποσταλεί επιστολή θέσεων του ΣΕΜΟΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδικά με τα μισθολογικά θέματα.

5.      Προκηρύσσεται αποχή -απεργία επί δίμηνο και έως την συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ, από συγκεκριμένα καθήκοντα ενδεικτικά και όχι περιοριστικά όπως : επιτόπιες επαληθεύσεις, μετακινήσεις, σε στοχευμένη μέρα/μέρες στη λειτουργία ΠΣΚΕ. Προς υλοποίηση θα σταλεί εξώδικη δήλωση προς την ΜΟΔ ΑΕ.

Αποφάσεις ΔΣ ΣΕΜΟΔ 5/5/2022

3ο Θέμα : Οργάνωση ενεργειών για την Μισθολογική Εξομάλυνση

Απόφαση

1.      Να αιτηθούμε εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΑΝΕ για την επίλυση του μισθολογικού ζητήματος το άμεσο προσεχές διάστημα έως τον Ιούνιο 2022. Θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί η υποβολή υπομνήματος Θέσεων ΣΕΜΟΔ τόσο στον υπουργό ΥΠΑΝΕ όσο και στον συναρμόδιο ΥΠΟΙΚ σχετικά με τη διεκδίκηση της άρσης των μισθολογικών ανισοτήτων μέσω ειδικής ρύθμισης εξομάλυνσης.

2.      Να διενεργηθούν επιτόπιες συναντήσεις με τους συναδέλφους με σκοπό την ενημέρωση κι ενεργοποίησης τους προκειμένου να προβούμε σε στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις του ΣΕΜΟΔ, την επόμενη περίοδο στις υπηρεσίες και δομές ΕΑΣ, ΟΠΣ, ΕΥΘΥ, ΕΠΑΝΕΚ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κλπ. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις στοχευμένες παρεμβάσεις του ΣΕΜΟΔ όλων των εργαζομένων στις ΕΥ και δομές ΕΣΠΑ.

3.      Να συνταχθεί και να αποσταλεί επιστολή θέσεων του ΣΕΜΟΔ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδικά με τα μισθολογικά θέματα.

4.      Επιβεβαιώνεται η αποχή -απεργία επί δίμηνο και έως την συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ, από συγκεκριμένα καθήκοντα ενδεικτικά επιτόπιες επαληθεύσεις, μετακινήσεις. Προς υλοποίηση θα σταλεί άμεσα εξώδικη δήλωση προς την ΜΟΔ ΑΕ.

5.      Αποφασίζεται κατά πλειοψηφία η επικοινωνία του ζητήματος της άρσης των μισθολογικών ανισοτήτων στην ΜΟΔ μέσω της ανάρτησης ευμεγέθους πανό στην Κεντρική Υπηρεσία της ΜΟΔ ΑΕ όπως εισηγήθηκε προς τούτο και η ΤΣΕ ΚΥ.

6.      Αποφασίζεται η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΜΟΔ την 26η Μαΐου 2022.»

 

Ο λαός μας λέει ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».  Και δεν θέλει να ζυμώσει (και πώς θα μπορούσε άλλωστε), αφού η πλειοψηφία του ΔΣ ασκεί συνεπή κυβερνητικό συνδικαλισμό (με ανίερες συμμαχίες) όπως και οι προκάτοχοι / προκάτοχες των θέσεων της Προέδρου. Παίζοντας το ρόλο του κυματοθραύστη των διεκδικήσεων των εργαζόμενων και της δίκαιης οργής τους και προστατεύοντας την κυβέρνηση με χίλια δυο τερτίπια και καθυστερήσεις για να μην γίνει τίποτα και να παραπεμφθούν όλα στις καλένδες (γιατί όχι και σε μια άλλη ζωή).

Κατέρρευσαν γρήγορα οι μετεκλογικοί «αγωνιστικοί βερμπαλισμοί» και οι «συναινετικές αγωνιστικές» αποφάσεις, οι οποίες εγκαταλείπονταν στην τύχη τους την επομένη της ψήφισής τους και σκοπό είχαν σκοπό να εκτονώσουν την αγανάκτηση των συναδέλφων.

Ακόμη και η απόφαση για αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα την οποία πρότειναν αρχικά προβεβλημένα στελέχη τους, με το αιτιολογικό ότι οι απεργίες «δεν τραβάνε», γίνεται πλέον «αδειανό πουκάμισο» αφού σε λίγο ολοκληρώνεται η τρέχουσα λογιστική χρήση.

Η περίοδος χάριτος για το «ανανεωμένο» ΔΣ έλαβε τέλος. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν μαζικά και δια ζώσης στη ΓΣ της Πέμπτης 26/5/2022 για να συζητήσουμε τα φλέγοντα προβλήματα του ΣΕΜΟΔ και να πάρουμε αποφάσεις στην κατεύθυνση των δίκαιων διεκδικήσεων μας πέρα και έξω από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό .

 

 

ΥΓ. Όπως και στην Επιτροπή της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης για το νόμο του νέου ΕΣΠΑ (4914/2022) ο Πρόεδρος της ΜΟΔ "ξέχασε" να αναφερθεί στην συμβολή των εργαζομένων της ΜΟΔ στην υλοποίηση των έργων και στην απορρόφηση που έφερε τη χώρα μας στην πρώτη θέση - όπως διαλαλούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν- έτσι και σε εκπομπή στο Mega Channel, o κος Παπαδημητρίου ξέχασε(;) να αναφερθεί και πάλι στους εργαζόμενους  του φορέα που προεδρεύει. Όχι να τους ευχαριστήσει, όπως έκανε για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝΕ,  ούτε καν να τους αναφέρει δεν καταδέχτηκε !

Τον ευχαριστούμε.


 https://www.megatv.com/etvshows/668122/koinonia-ora-mega-19-05-22/  ΣΤΟ 1. 59' 01''


https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: