Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Θέσεις της ΑΠΕ ΜΟΔ για το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στις 26/6/2019

 


1. Έγκριση ΣΣΕ. Απαντάμε στον εμπαιγμό του ΥΠΟΙΑΝ για τη μη έγκριση μέχρι σήμερα της Επ.ΣΣΕ με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28/6 και συγκέντρωση στο Υπουργείο.

2. Μισθολογικά. Ζητάμε τις θέσεις όλων των παρατάξεων του ΔΣ για τη μισθολογική ισότητα στη ΜΟΔ και προτείνουμε την άμεση χάραξη στρατηγικής για το θέμα στο επόμενο διάστημα, με σκοπό να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση μιας «κανονικής» ΣΣΕ που να ρυθμίζει κυρίως τους μισθούς μας.

3. Αγωγή σ. Δασκαλάκη. Χαιρετίζουμε την πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει τους συναδέλφους. Το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σκεπτικό της απόφασης, είτε με αίτημα προς τους συναδέλφους, είτε προς τη ΜΟΔ. Στο πλαίσιο του προοιμίου και του άρθρου 22 της ΣΣΕ, προτείνουμε να απευθύνει αίτημα ο Σύλλογος προς τη ΜΟΔ για τη μη άσκηση έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης, με σκοπό αυτή να καταστεί αμετάκλητη και να ενεργοποιηθούν οι προβλέψεις του άρθρου 22 της ΣΣΕ για έναρξη διαπραγματεύσεων για το συλλογικό ανακαθορισμό των όρων αμοιβής του προσωπικού.

4. Αγωγές άλλων ομάδων συναδέλφων. Το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να επιβεβαιώσει την απόφαση ΓΣ για την υποστήριξη συναδέλφων που έχουν προσφύγει δικαστικά για το θέμα της μισθολογικής ισότητας. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την υποστήριξη με μαρτυρικές καταθέσεις μελών του ΔΣ, να παρασχεθούν στις ομάδες των συναδέλφων τα μισθολογικά στοιχεία, όπως αυτά έχουν δοθεί από τη διοίκηση της ΜΟΔ το Μάρτιο του 2018.

5. Ενεργοποίηση ΤΣΕ Περιφερειών. Το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να καλέσει τους συναδέλφους στις περιφέρειες να εκλέξουν ΤΣΕ και να οργανώσει συνάντηση με τις ΤΣΕ το Σεπτέμβριο, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου.

6. Συνάδελφοι ΙΔΟΧ. Το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων σε αορίστου χρόνου.

7. Συγκρότηση ΔΣ σε σώμα. Λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες, αλλά και τους συσχετισμούς όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις εκλογές στο σύλλογο, δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για προγραμματική σύγκληση στη συγκρότηση προεδρείου του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ.

8. Αξιολόγηση. Καταγγέλλουμε την επιλογή της διοίκησης της ΜΟΔ να στείλει τις εκθέσεις αξιολόγησης την περίοδο που το ΔΣ δεν υφίστατο λόγω εκλογών, όταν γνώριζε ότι πάνω από το 50% των συναδέλφων απείχε από τη διαδικασία. Ζητάμε τη συνέχιση της αποχής από την αξιολόγηση χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: