Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (3/7/2019)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κωλυσιεργία,  για σχεδόν 80 ημέρες, της αποστολής της υπογεγραμμένης από τις 12/4/2019 Επ. ΣΣΕ, στο ΓΛΚ αποδείχθηκε τελικά ότι βαρύνει εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΑΝ, εάν δεν υποκρύπτει και πολιτικές σκοπιμότητες.


Έπρεπε να προχωρήσει ο ΣΕΜΟΔ σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για να σταλεί εν τέλει η ΣΣΕ στις 1 Ιουλίου, στο ΓΛΚ, όταν στις 7 Ιούλη έχουμε εθνικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή η δικαστική απόφαση για τις μισθολογικές διαφορές στη ΜΟΔ δικαιώνει τους συναδέλφους που προσέφυγαν, αλλά και συνολικά τη μισθολογική διεκδίκηση του ΣΕΜΟΔ, παρά την κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας, που προηγήθηκε, σε αυτό το δίκαιο αίτημά μας.

Με δεδομένες τις ρήτρες για τα μισθολογικά που περιέχει η Επ. ΣΣΕ ανοίγει ένα νέο πεδίο συνδικαλιστικής διεκδίκησης για την αποκατάσταση της μισθολογικής δικαιοσύνης στη ΜΟΔ και γι’ αυτό είναι κρίσιμο να εγκριθεί άμεσα η Συλλογική Σύμβαση.


Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΟΔ


α) Τη συνέχιση του αποκλεισμού του ΕΠΑΝΕΚ με κυλιόμενες στάσεις εργασίας και την Πέμπτη 4/7/2019 με αίτημα την άμεση έγκριση της Επ. ΣΣΕ. Είναι ευθύνη του ΥΠΟΙΑΝ να εγκριθεί άμεσα η ΣΣΕ χωρίς καμία περικοπή από το ΓΛΚ. Καταδικάζουμε την «επιτροπεία» που έχει επιβληθεί στις συλλογικές διαπραγματεύσεις από το ΥΠΟΙΚ.

β) Να γίνει παράσταση στο επόμενο ΔΣ της ΜΟΔ με αίτημα τη μη άσκηση έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης για τις μισθολογικές διαφορές.

γ) Την απόδοση απεργιακού βοηθήματος σε όσους συναδέλφους συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία.

δ) Την παροχή των στοιχείων μισθοδοσίας από το ΔΣ προς τις ομάδες συναδέλφων που έχουν κάνει αγωγές για το μισθολογικό.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ

Τετάρτη 10.00 πμ, στο κτίριο της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Μεσογείων 56


Δεν υπάρχουν σχόλια: