Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΜΟΔ 2019: 15 + 1 λόγοι για να στηριχτεί η ΑΠΕ ΜΟΔ

  1. Η ΑΠΕ ΜΟΔ έθεσε από το 2015, ως βασική προτεραιότητα τη διεκδίκηση Επ. ΣΣΕ.
  2. Η ΑΠΕ ΜΟΔ στάθηκε ενάντια στην αξιολόγηση, ως εργαλείο χτυπήματος των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ενάντια στην καλλιέργεια αυταπατών για τη δυνατότητα «αδιάβλητου»  συστήματος επιλογής προϊσταμένων
  3. Η ΑΠΕ ΜΟΔ έθεσε πρώτη το ζήτημα μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στις ΚτΓ, σε αορίστου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (όταν στελέχη της ΜΟΔ Συλλογικά και της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας έδειχναν «δυσανεξία» προς τους συναδέλφους, μιλώντας αρχικά για «βύσματα»).
  4. Η ΑΠΕ ΜΟΔ ήταν η μόνη παράταξη που στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στις 9/10/2017 κατέθεσε επεξεργασμένη πρόταση για πλήρη ΣΣΕ με κλιμάκια στο ύψος της ΣΣΕ του 2009, ωριμάνσεων, αυξήσεων, επαναφορά 13ου & 14ου μισθού, μη μισθολογικές και θεσμικές παροχές.
  5. Η ΑΠΕ ΜΟΔ στη ΓΣ στις 13/12/2017 επέμεινε στη θέση της, με αποτέλεσμα οι παρατάξεις ΑΚΕ ΜΟΔ και Αυτ. Παρέμβαση να υπαναχωρήσουν από την κοινή εισήγηση του ΔΣ και να στηρίξουν κοινή πρόταση στη λογική που έθεσε η ΑΠΕ ΜΟΔ (και ο ΑΣΣΕΜΟΔ).
  6. Η ΑΠΕ ΜΟΔ  χάραξε την τακτική της ενιαίας και παράλληλης διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση της ΜΟΔ και το ΥΠΟΙΑΝ για το σύνολο των θεμάτων της ΣΣΕ (μισθολογικών και μη). Μια θέση που την υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος της διαδικασίας και που οδήγησε, ακόμη και τη στιγμή που το ΥΠΟΙΑΝ απέρριπτε τις μισθολογικές μας διεκδικήσεις, σε επιπλέον 300.000 € για μη μισθολογικές παροχές (φτάνοντας το συνολικό ποσό στα 1,8εκ€).
  7. Η ΑΠΕ ΜΟΔ ανέδειξε το εύρος των μισθολογικών ανισοτήτων και την εξατομίκευση των μισθών στη ΜΟΔ, ανεξάρτητα κλάδου εργαζομένων, ως αποτέλεσμα των ρυθμίσεων των ν. 4205/13 και 4354/15, σπάζοντας την «ομερτά» γύρω από αυτό το θέμα.
  8. Η ΑΠΕ ΜΟΔ απαίτησε να δημοσιοποιηθούν τα μισθολογικά στοιχεία ώστε να σπάσει το κλίμα καχυποψίας και «συντεχνιακής» αντιπαράθεσης και να αναγκαστεί η πολιτική ηγεσία να τοποθετηθεί συγκεκριμένα.
  9. Η ΑΠΕ ΜΟΔ απέρριπτε σταθερά από το Σεπτέμβρη του 2018 το σπάσιμο της διαπραγμάτευσης και την αποδοχή πλαισίου για μη μισθολογικές παροχές «ψίχουλα» που έθεσε η κυβέρνηση.
  10. Η ΑΠΕ ΜΟΔ επέμεινε στην αγωνιστική διεκδίκηση της ΣΣΕ κόντρα στις αντιλήψεις των «ικανών διαπραγματευτών» και των «καλών επιχειρημάτων». Η μαζική απεργιακή κινητοποίηση στις 9/10/2018, πίεσε το υπουργείο να ανοίξει θέμα μισθολογίου αλλά η μη συνέχεια σοβαρών κινητοποιήσεων οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα.
  11. Η ΑΠΕ ΜΟΔ στάθηκε απέναντι από συντεχνιακές λογικές που διαιρούσαν το Σύλλογο σε μηχανικούς και μη, επιμένοντας ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και αφορά στον κατακερματισμό και την εξατομίκευση των μισθών μας.
  12. Η ΑΠΕ ΜΟΔ αποκάλυψε τα πραγματικά δεδομένα των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της ΜΟΔ όταν συγκεκριμένες παρατάξεις μιλούσαν για «ολοκλήρωση» των διαπραγματεύσεων και «συμφωνία». Παρόλο που διαφώνησε με την τότε ανακοίνωση του ΔΣ, ήταν η μόνη παράταξη που απάντησε στην προκλητική παρέμβαση της διοίκησης, υπερασπιζόμενη όλο το σύλλογο και το ΔΣ του.
  13. Η ΑΠΕ ΜΟΔ στάθηκε μέχρι τέλους σταθερή στην υπεράσπιση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, διατηρώντας την ανεξαρτησία της απέναντι στη διοίκηση και το ΥΠΟΙΑΝ. Δεν έπαιξε παιχνίδια βάζοντας και βγάζοντας διεκδικήσεις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όπως έκανε συγκεκριμένη παράταξη, με βάση τις ιδεολογικές «εμμονές» της. Χαρακτηριστικό ήταν το «χαντάκωμα» των διεκδικήσεών μας για συνταξιοδοτικές παροχές, που έδωσε το αναγκαίο άλλοθι στην διοίκηση της ΜΟΔ για να τις απορρίψει.
  14. Η ΑΠΕ ΜΟΔ, μετά την απόφαση της ΓΣ για υπογραφή ΣΣΕ χωρίς μισθολογικές παροχές, επέμεινε –κόντρα σε όλες τις άλλες παρατάξεις - στο να συμπεριληφθούν ρήτρες στο τελικό κείμενο, της Επ. ΣΣΕ, θέτοντας τη διοίκηση προ των ευθυνών της για τη μη άρση των μισθολογικών ανισοτήτων.
  15. Η ΑΠΕ ΜΟΔ ήταν η μόνη παράταξη που κατήγγειλε τον εμπαιγμό του ΥΠΟΙΑΝ σχετικά με τη μισθολογική ρύθμιση, την ώρα που οι υπόλοιπες παρατάξεις έβγαζαν ενημερωτικές ανακοινώσεις για τη συνάντηση με το ΓΓ ΕΣΠΑ και όριζαν ΓΣ μετά από 10 ημέρες.


Τέλος, γιατί σήμερα και για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ εν όψει των εκλογών, θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα τη μισθολογική ισότητα στη ΜΟΔ, με τη δημιουργία νέων κλιμακίων, αίτημα που πρώτη ανέδειξε και με σταθερότητα πάλεψε γι’ αυτό η ΑΠΕ ΜΟΔ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: