Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Περί μπόνους και εξομάλυνσης

 


01/03/2023

«Η ανακοίνωση αυτή γράφτηκε πριν το τραγικό συμβάν στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς συνέπεια της πολιτικής των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων.  Όπου ειδικά στους σιδηροδρόμους οδηγεί de facto σε αυτά τα γεγονότα όπως έχει δείξει η παγκόσμια εμπειρία.

Τα κέρδη τους είναι βουτηγμένα στο αίμα του λαού που χρυσοπληρώνει κυριολεκτικά με τη ζωή του την αντιλαϊκή πολιτική. Η ιδιωτικοποίηση και το ξεχαρβάλωμα των πάντων στο βωμό των μεγάλων συμφερόντων έχει ως  αποτέλεσμα τους χιλιάδες θανάτους απ’ την πανδημία, τα εργατικά ατυχήματα και τώρα το αδιανόητο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Έχει ως συνέπεια τις φωτιές που κατακαίνε τεράστιες εκτάσεις, ακόμη και με νεκρούς ή τη διάλυση των πάντων με 5 πόντους χιόνι ή μισή ώρα βροχή.

Είναι η ίδια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που κρατά καθηλωμένους τους μισθούς μας και επιδεινώνει καθημερινά τις ζωές μας. Μια πολιτική που πρέπει συνολικά να ανατραπεί».

Περί μπόνους και εξομάλυνσης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Υπό άλλες συνθήκες η ανακοίνωση της επιβράβευσης της εργασίας μας για το 2022, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους (για το 2023 κρατάμε μεγάλη επιφύλαξη), θα ήταν καλοδεχούμενη. Στην παρούσα συγκυρία, όμως, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Ο ΣΕΜΟΔ βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση για την εξομάλυνση των μισθών μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια αδικία 10 χρόνων, με την προσθήκη της ρύθμισης σε νομοσχέδιο να έχει γίνει σαν τον «ορίζοντα»: όλο ξεμακραίνει!

Ενώ πλέον έχει κατατεθεί χωρίς αυτή το νομοσχέδιο που σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΥΠΑΝΕ θα την συμπεριλάμβανε, λίγες μόλις μέρες πριν κλείσει η βουλή σκάει μύτη ο πανηγυρικός του προέδρου για το μπόνους.

Κάτι βρωμάει εδώ;

Είναι το μπόνους το αντίδωρο για την εξαφάνιση της εξομάλυνσης; Αποτέλεσε η υπόσχεση για εξομάλυνση την «Ιφιγένεια» που φούσκωσε τα πανιά του μπόνους, το οποίο από τη νέα χρονιά θα αποδοθεί κατά 60% στη βάση της ατομικής αξιολόγησης;

Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝΕ;

Γιατί ο πρόεδρος της ΜΟΔ και σύμβουλος του Υπουργού Α. Γεωργιάδη δεν ενημερώνει επίσημα τους εργαζόμενους για το θέμα της εξομάλυνσης ενώ τρέχει να πανηγυρίσει το μπόνους;

Γιατί αναλίσκεται στην αποστολή σχεδίων της ρύθμισης στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ και δεν ενημερώνει επίσημα για την τύχη τους;

Υπερίσχυσε τελικά η σκληρή νεοφιλελεύθερη κυβερνητική γραμμή που απεχθάνεται τον «εξισωτισμό» (κάτι που φαίνεται πως θα ισχύσει και με το μπόνους στο προσεχές μέλλον) απέναντι σε μια διεκδίκηση που όλοι οι αρμόδιοι για τη ΜΟΔ υπουργοί έχουν αναγνωρίσει ως δίκαιη;

Να κάνουμε και μια πρόβλεψη; Μήπως το επόμενο αντίδωρο θα είναι μια fast track ανανέωση της υφιστάμενης ΣΣΕ με μια αύξηση 10% στους κουβάδες;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν είναι αποδεκτό περισσότεροι από τους μισθούς εργαζόμενους της  ΜΟΔ να θεωρούνται Β’ κατηγορίας και να αμείβονται με τουλάχιστον 300 € λιγότερα.

Απαιτούμε να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση η ρύθμιση για τη μισθολογική εξομάλυνση.

Να μην είναι το μπόνους η στάχτη στα μάτια των εργαζομένων προκειμένου να αποτραπεί για ακόμη μια φορά η εξομάλυνση.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις του ΣΕΜΟΔ

3ωρη Στάση εργασίας 1/3 στις 12:00 μμ και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΝΕ

24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/3 και συγκέντρωση στο ΥΠΑΝΕ στις 12:00μμ

Γενική Συνέλευση στο κτίριο της Κοραή την Παρασκευή 3/3 με μαζική παρουσία των εργαζομένων της Αθήνας και διασύνδεση μόνο των εργαζομένων της περιφέρειας με μια σύνδεση ανά υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: