Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Απόφαση της ΓΣ του ΣΕΜΟΔ για τα Τέμπη και προκήρυξη 48ωρης Απεργίας για το μισθολογικό.

 

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ: Το συγκλονιστικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς έριξε βαριά τη σκιά του σε όλους μας αυτές τις ημέρες. Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον Σταθμάρχη και τις εταιρείες ΟΣΕ και Ηellenic Train. Η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια και βαραίνει τις κυβερνήσεις που τόσα χρόνια, αντί να ασχοληθούν με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας μας, ασχολούνταν με την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, με μόνη λογική το κέρδος και όχι το κοινό συμφέρον.

 

Ως ΣΕΜΟΔ συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στις οικογένειες των θυμάτων και θα συμβάλουμε στο βαθμό που μας αντιστοιχεί σε όποια πρωτοβουλία ληφθεί για τη στήριξή τους. Καλούμε τα συνδικάτα να οργανώσουν κινητοποιήσεις και πανεργατικη απεργία για την υπεράσπιση ενός αποκλειστικά δημόσιου ασφαλούς φτηνού σιδηροδρόμου.

 

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ: Οι διεκδικήσεις του Συλλόγου δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο. Παρότι η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΝΕΠ και ο Υπουργός Α. Γεωργιάδης έχει «δεσμευτεί» επανειλημμένα ότι, μέχρι το τέλος της υπουργικής του θητείας θα έχει επιλύσει το πρόβλημα των μισθολογικών ανισοτήτων της ΜΟΔ ΑΕ που εποπτεύει, τα νομοσχέδια περνάνε,  αλλά ρύθμιση που να καλύπτει το δίκαιο αίτημα «ίση αμοιβή για ίση εργασία» δεν βλέπουμε. Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει την επιλογή να προκρίνει τη ρύθμιση. Για αυτό ήρθε ο χρόνος που οι δεσμεύσεις δεν θα μείνουν υποσχέσεις αλλά θα γίνουν πράξη. Χρειάζεται να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα διαρκείας, με διαρκείς και εναλλασσόμενες μορφές και πίεση προς την πολιτική ηγεσία για την άμεση είσοδο της νομοθετικής ρύθμισης αυτή την βδομάδα 6-10.3.2023.

 

Με βάση τα παραπάνω και για την ερχόμενη βδομάδα η ΓΣ αποφασίζει τα παρακάτω:

  • Την Δευτέρα 6.3.2023  ενημέρωση για τις αποφάσεις της ΓΣ, Τοπικές Συνελεύσεις – ενημερώσεις και επιδίωξη συνάντησης του Δ.Σ. με τον Υπουργό. 
  • Τρίτη και Τετάρτη 7 & 8.3.2023, προκηρύσσεται 48ωρη απεργία στο πλαίσιο της οποίας:
  • Την Τρίτη 7.3.2023 απεργία με αποκλεισμό των κεντρικών υπηρεσιών στην Νίκης 10
    • Την Τετάρτη 8.3.2023 απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην  έδρα του ΥΠΑΝΕΠ στη Νίκης 5-7 στις 12.00 μμ.
  • Την Πέμπτη 9.3.23 νέα έκτακτη Γ.Σ. του ΣΕΜΟΔ με παράλληλο αποκλεισμό στο κτίριο της ΕΥΔ  Π. Μεταφορών από την έναρξη του ωραρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: