Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Όλο λάδι…κι από μπακαλιάρο τίποτα

 

Την Τετάρτη (προχθές…), στη συνάντηση του Υπουργού Α. Γεωργιάδη με τους συγκεντρωμένους συναδέλφους έξω από το ΥΠΑΝΕΠ- λίγο πριν επιθεωρήσει τις τιμές του μπακαλιάρου στη Βαρβάκειο- ανέφερε ότι σκοπεύει να προτείνει τη μισθολογική ρύθμιση σε νομοσχέδιό του που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Αρνήθηκε όμως να αναλάβει την ευθύνη τής δέσμευσής του ότι θα ψηφιστεί η ρύθμιση, αφού «τη δημοσιονομική πολιτική δεν την ασκεί αυτός αλλά η ΓΓ της κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά, λες και ο ίδιος δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος. Και, όντως, η ρύθμιση απουσιάζει από το νομοσχέδιο - «σκούπα» του ΥΠΑΝΕΠ, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή,.

Χθες το βράδυ, ο αρμόδιος υπουργός ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας, δικαιολόγησε τη μη αποδοχή τροπολογίας για την προσωπική διαφορά των εργαζομένων του ΥΠΟΙΚ λέγοντας: «Είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά και κάποιους άλλους συναδέλφους, δημοσίους υπαλλήλους σε κάποιες άλλες αρχές, ανεξάρτητες και μη ή και σε κάποια λίγα ακόμα υπουργεία. Είναι κάτι που εξετάζεται συλλογικά, συνεκτικά από την Ελληνική Κυβέρνηση»

Όπως αντιλαμβανόμαστε, το δίκαιο και πάγιο αίτημα της μισθολογικής μας εξομάλυνση είναι πλέον στον «κουβά» μιας σειράς μισθολογικών αιτημάτων με άγνωστη κατάληξη.

Απαιτούμε απ’ τον υπουργό ΥΠΑΝΕΠ Α. Γεωργιάδη να πάψει να παριστάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη να ψηφιστεί η ρύθμιση, αφού, κατά δήλωση του, αποτελεί ένα ΔΙΚΑΙΟ αίτημα, για να αρθεί επιτέλους αυτός ο ιδιότυπος υπερδεκαετής «μισθολογικός ρατσισμός» για την πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΜΟΔ.

Συμμετέχουμε μαζικά στον αποκλεισμό των υπηρεσιών της Νίκης 10 και Μητροπόλεως 3-5 τη Δευτέρα 27/3 και ώρα 7:00 π.μ. και στη Γενική Συνέλευση, με τη φυσική παρουσία των συναδέλφων της Αθήνας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: