Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Τηλεδημοκρατία, bonus και άλλα συναφή…

Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για τη ΓΣ της 2ας/12/2022, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε

Μετά από πολλούς μήνες, παρά τη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών τον Ιούνιο του 2022 για δια ζώσης σύγκληση ΓΣ, ο Πρόεδρος του ΔΣ συγκάλεσε υβριδική «ΓΣ» με πρόσχημα τα μέτρα κατά του covid, από την οποία απέκλεισε τους/τις μη τακτοποιημένους/ες οικονομικά συναδέλφους/ισσες, αν και πουθενά στο καταστατικό δεν προβλέπεται ότι οι μη τακτοποιημένοι/ες συνάδελφοι /ες δεν μπορούν να παρακολουθούν διαδικασίες – μπορούν να παρακολουθούν, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Τελικά στη υβριδική «ΓΣ» συμμετείχαν 25 άτομα με φυσική παρουσία και ~ 80 άτομα με ηλεκτρονική σύνδεση. Η θέση μας είναι ότι στις ΓΣ οι συνάδελφοι/ισσες από υπηρεσίες της Αθήνας συμμετέχουν διά ζώσης, ενώ οι συνάδελφοι/ισσες από τις Περιφέρειες μπορούν να συμμετέχουν ηλεκτρονικά. Την τελευταία φορά, όμως, ακόμα και μέλη του συλλόγου που εργάζονται στην ΚΥ δεν έκαναν τον κόπο να κατέβουν στην αίθουσα του ισογείου, αλλά συνδέθηκαν από τον υπολογιστή του γραφείου τους, αναδεικνύοντας το μέγεθος της απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών του ΣΕΜΟΔ.

Κάποια μέλη προβάλουν ως κατάκτηση της δημοκρατίας τις ηλεκτρονικές διαδικασίες. Είναι όμως έτσι;

Αλήθεια συνάδελφοι και συναδέλφισσες πόσοι και πόσες από εσάς καταλάβατε ότι η ΜΟΔ συλλογικά εμφανίστηκε στην τακτική / απολογιστική ΓΣ του έτους χωρίς καμία εισήγηση;

Πόσοι / πόσες αντιληφθήκατε τις «διαπραγματεύσεις» που γίνονταν εκτός μικροφώνου από το προεδρείο της ΓΣ που έκανε κοπτοραπτική στις προτάσεις της ΑΠΕ και της ΑΚΕ για να βγει μια «ομόφωνη» απόφαση;;;

Αλήθεια, μια απόφαση που λήφθηκε στο τέλος με 37 υπέρ, 4 κατά και 1 λευκό και προτείνει κινητοποιήσεις (!) ποια αποδοχή και στήριξη θα έχει από ένα σώμα που δεν συμμετέχει ουσιαστικά στη λήψη της;

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και επειδή δεν αποδεχόμαστε τον εκφυλισμό και την υπονόμευση  των διαδικασιών που αποδυναμώνουν και υπονομεύουν τη δημοκρατικότητα και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, αποσύραμε την εισήγησή μας και αποχωρήσαμε από την υβριδική  «ΓΣ» που είχε μετατραπεί σε καφενείο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ με τον Υπουργό Α. Γεωργιάδη, η οποία κανονίστηκε σχεδόν εν κρυπτώ και εν αγνοία του συλλόγου, στην οποία προετοιμάζεται το έδαφος για συμφωνία με τη διοίκηση της ΜΟΔ- η οποία έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία-  ώστε να παγώσει η διεκδίκηση για τη μισθολογική εξομάλυνση με αντάλλαγμα το δήθεν μπόνους, το οποίο θα συνοδεύεται από ατομική αξιολόγηση όπως είχαμε «μαντέψει», παρά την αντίθετη απόφαση του ΣΕΜΟΔ για αποχή.

Καλούμε όλο το σώμα να παρακολουθεί και να συμμετέχει ενεργά και σθεναρά ώστε οι διεκδικήσεις μας να παραμείνουν ενεργές στο τραπέζι. Διαμηνύουμε στην Διοίκηση της εταιρείας  και στην πολιτική ηγεσία ότι οι ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις τους έχουν κοντά ποδάρια, το γευτήκαμε άλλωστε και με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ως ΑΠΕ ΜΟΔ καλούμε τους/ τις συναδέλφους να ενωθούν μαζί μας κάτω από τα κοινά ψηφισμένα αιτήματά μας:

  1. Εξομάλυνση τώρα
  2. Αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον στο ύψος του ετήσιου πληθωρισμού
  3. ΣΣΕ με κλιμάκια
  4. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  5. Ρεύμα, καύσιμα  και βασικά αγαθά φτηνά για όλο το λαό
  6. Δημόσια Παιδεία, Δημόσια Υγεία

Υπό το φως των διαφαινόμενων εξελίξεων δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα δεχτούμε  «συστήματα ατομικής αξιολόγησης που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερο κατακερματισμό και ανταγωνισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους»

KAI

στηρίζουμε αταλάντευτα της απόφασης της ΓΣ του 2018 για αποχή από την ατομική αξιολόγηση ακόμη κι αν τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μπαίνουν στο τραπέζι διάφορα «τυράκια».

 

ΥΓ. «Χαιρετίζουμε» την «τακτοποίηση» άλλου ενός πρώην μέλους  του ΔΣ σε θέση «ευθύνης» επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι κανείς καλός/ καμία καλή δεν χάνεται. Το κόμμα ανταμείβει για καλώς παρεχόμενες υπηρεσίες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: