Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

22 ΟΚΤΩΒΡΗ, στα γενέθλια του Μάνου Λοϊζου

 


Μετά την εξοργιστική αγόρευση της εισαγγελέως και τη συγκινητική απόφαση των δικαστών επί της ενοχής,

Μετά την επίθεση των πραιτοριανών του Χρυσοχοϊδη στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου, που σκόπευε να μας κλέψει τη χαρά της νίκης,

Μετά την ανατριχιαστική πρόταση της εισαγγελέως επί του ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης και την αποφασιστική απόρριψή της από τους δικαστές,

Ξέροντας πως ο φασισμός δεν φυλακίζεται, αλλά πρέπει να πολεμιέται και να περιθωριοποιείται καθημερινά,

Μοιραζόμαστε με τα μέλη του ΣΕΜΟΔ τη χαρά μας για τη φυλάκιση των 39 αρχιναζί, μέσα από τη δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη, εκ των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η ακούραστη προσπάθεια των οποίων διασφάλισε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης:

"Σήμερα είναι μια μέρα νίκης και είναι μια μέρα δικαίωσης. Είναι μια μέρα που μπορεί να κλαίμε, αλλά κλαίμε από τη χαρά μας. 

Είναι μέρα δικαίωσης.

Στο πρόσωπο του Παύλου Φύσσα και της Μάγδας Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Χρυσή Αυγή. 

Στο πρόσωπο του Αμπουζίντ Εμπάρακ και του Σαχζάτ Λουκμάν δικαιώνονται οι εκατοντάδες μετανάστες που χτυπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν ή ακόμα και δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική οργάνωση. 

Στο πρόσωπο των κομμουνιστών συνδικαλιστών δικαιώνονται οι εργάτες και οι εργάτριες που βγάζουν το μεροκάματό τους και την ίδια στιγμή είναι μαχητές της τάξης τους, συνδικαλιστές και κομμουνιστές.

Σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούν να πανηγυρίζουν όψιμα εκείνοι που από το πολιτικό σύστημα ενίσχυσαν πολύπλευρα τη ναζιστική οργάνωση. Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη και ζητάμε να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανισμούς όλοι εκείνοι που συνέργησαν και ενίσχυσαν την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. 

Θέλουμε να πούμε από εδώ ότι απέναντι στη Μάγδα Φύσσα είχαμε ένα μεγάλο χρέος, ένα μεγάλο καθήκον κι αυτό το καθήκον θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε. Και θα πρέπει πλέον να συμπορευτούμε με αυτήν την οικογένεια και με τους εντολείς μας και στο Εφετείο, προκειμένου να υπερασπιστούμε αυτήν την απόφαση.

Τα θύματα ζήτησαν Δικαιοσύνη και έχουνε δικαίωμα να αποζημιωθούν και οικονομικά για όσα πέρασαν. Χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση με την οποία να αντιμετωπιστεί αυτό το αίτημά τους. 

Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους εκατοντάδες και τους χιλιάδες ανθρώπους του αντιφασιστικού κινήματος, που στάθηκαν απέναντι στη Χρυσή Αυγή. 

Αν δεν το είχαν κάνει η ιστορία αυτού του τόπου θα ήταν διαφορετική".

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό με τα λόγια της Μάγδας Φύσσα, "Μια δίκαιη δίκη για τον Ζακ!".



Το Ακορντεόν - Μάνος Λοίζος



Δεν υπάρχουν σχόλια: