Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Άμεση έγκριση της Επ. ΣΣΕ

Να μην εμπλακεί η Συλλογική Σύμβαση στις πολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι πολιτικές εξελίξεις, με την προκήρυξη εθνικών εκλογών, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ότι αφορά την έγκριση της Επ. ΣΣΕ, με κίνδυνο τη μη ενεργοποίησή της, μέχρι την εκλογή νέας κυβέρνησης ή με κίνδυνο ανατροπής των συμφωνηθέντων.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ, με βάση την εξουσιοδότηση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, να παρέμβει άμεσα τόσο προς τη διοίκηση της ΜΟΔ για την ενεργοποίηση των θεσμικών της ΣΣΕ όσο και προς το ΥΠΟΙΑΝ ή/και το ΥΠΟΙΚ για την άμεση έγκριση των μη μισθολογικών παροχών.

Καταγγέλλουμε την κωλυσιεργία της Διοίκησης της ΜΟΔ που ακόμη δεν έχει εγκρίνει, με απόφασή της, τις θεσμικές παροχές και καλούμε στην άμεση ενεργοποίησή τους.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική της «επιτροπείας» στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, με την εποπτεία του ΥΠΟΙΚ και ζητούμε την άμεση έγκριση της Επ. ΣΣΕ στη ΜΟΔ από το ΓΛΚ, χωρίς καμία περικοπή.

Απαιτούμε να μην ενταχθεί η έγκριση της Επ. ΣΣΕ στη ΜΟΔ, στη διελκυστίνδα των κομματικών αντιπαραθέσεων, ένθεν κακείθεν, ενόψει των εθνικών εκλογών αλλά και των μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων στις εκλογές του ΣΕΜΟΔ.

Επαναφέρουμε το αίτημα για άμεση μισθολογική δικαιοσύνη στη ΜΟΔ προς κάθε μελλοντικό επίδοξο διαχειριστή της κυβερνητικής εξουσίας και καλούμε τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΣΕΜΟΔ να το υποστηρίξουν πέρα από πολιτικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: