Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΙΣ 12:30

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ


Συνάδελφοι / ισσες
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης αφού καταπάτησαν όλες τις «δεσμεύσεις» τους για την διενέργεια απ’  ευθείας διαλόγου με το ΣΕΜΟΔ για τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα και αφού εφάρμοσαν διαδικασία «διαβούλευσης» fast track 5ημερών στο opengov,  προχωρούν τώρα στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νέα προγραμματική περίοδο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Στο νομοσχέδιο που πάει προς ψήφιση στην βουλή δεν λήφθηκαν υπόψη καμία από τις διακηρυγμένες θέσεις του ΣΕΜΟΔ τόσο στα μισθολογικά όσο και στα εργασιακά ζητήματα (αυτοδίκαιη μετάβαση όλων των εργαζομένων στην νέα ΠΠ, αξιολόγηση, πειθαρχικό κλπ) με
αποκορύφωμα την προς το χειρότερο αλλαγή της διαδικασίας μετάβασης των συναδέλφων ορισμένου χρόνου που εργάζονται στις Κοινές Τεχνικές Γραμματείες, οι οποίοι κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, όσο και των συναδέλφων με διάρκεια απόσπασης σε ΕΥ μικρότερη των 2 ετών για τους οποίους προβλέπεται διαγωνιστική διαδικασία!
Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που κατέβαλε η πλειοψηφία του ΔΣ για να καταστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, οι οποίες εκφράστηκαν  αρχικά με την καλλιέργεια αυταπατών για την δυνατότητα παρέμβασης του ΣΕΜΟΔ στο νόμο «επί παντός επιστητού» και στην συνέχεια με  την καλλιέργεια ενός διχαστικού κλίματος, λειτουργώντας ως ανάχωμα προστασίας της κυβέρνησης, είναι κρίσιμο έστω και την ύστατη ώρα να υπερισχύσει η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων στην ΜΟΔ ως απάντηση στην απαράδεκτη αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά, σε όλη την Ελλάδα, στην σημερινή στάση εργασίας ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική και να διεκδικήσουμε τροποποιήσεις στο νόμο στην κατεύθυνση των αιτημάτων μας όπως διατυπώθηκαν στις γενικές μας συνελεύσεις.

·        Δεν δεχόμαστε καμία αξιολόγηση / επέκταση του υφιστάμενου Πειθαρχικού Κανονισμού της ΜΟΔ.
·        Ζητάμε ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου των εργαζομένων στις δομές του ΕΣΠΑ, με αυτοδίκαιη μετάβαση του συνόλου του προσωπικού στις νέες δομές
·        Καμία μείωση μισθών. Εξομάλυνση προς τα πάνω αδικιών μεταξύ εργαζομένων μηχανικών – μη μηχανικών με κατάρτιση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα μισθολογικά, χωρίς υποταγή στους μνημονιακούς νόμους.
·        Ζητάμε επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων στη ΜΟΔ ΑΕ (κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών μητέρων μηχανικών, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού).
·        Ζητάμε ισότιμη αντιμετώπιση στα θέματα νομικής προστασίας, μετακινήσεων κλπ με τους ελεγκτικούς φορείς του συστήματος (πχ ΕΔΕΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: