Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΜΟΔ 11-12-2014

http://www.alfavita.gr/sites/default/files/u683/jhgb.jpgΜε βάση το γεγονός ότι ακόμα και μετά την αποχώρηση πολλών συναδέλφων η Γενική Συνέλευση τελούσε σε απαρτία αλλά, σεβόμενοι τη γενική αρχή οι αποφάσεις της ΓΣ να λαμβάνονται από αυξημένο αριθμό μελών (ειδικά για τόσο κρίσιμα θέματα που αφορούν το ΣΕΜΟΔ), λαμβάνουμε τις κάτωθι αποφάσεις σε ότι αφορά το σχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΠΑ οι οποίες κινούνται στο πλαίσιο παλαιότερων αποφάσεων του συλλόγου που έχουν παρθεί με αυξημένη συμμετοχή:
1)         Απαιτούμε την άμεση γνωστοποίηση του άρθρου 38 του σχεδίου του νέου νόμου για το ΕΣΠΑ που αφορά τα μισθολογικά μας ζητήματα.
2)         Δεν δεχόμαστε καμία αξιολόγηση / επέκταση του υφιστάμενου Πειθαρχικού Κανονισμού της ΜΟΔ.
3)         Ζητάμε ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου των εργαζομένων στις δομές του ΕΣΠΑ.

4)         Καμία μείωση μισθών. Ζητάμε αυξήσεις μισθών στο ύψος των αναγκών μας και εξομάλυνση προς τα πάνω αδικιών μεταξύ εργαζομένων μηχανικών – μη μηχανικών με κατάρτιση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα μισθολογικά, χωρίς υποταγή στους μνημονιακούς νόμους
5)         Ζητάμε, η διαδικασία για την κάλυψη κενών θέσεων λόγω αυξημένων αναγκών (νέες προσλήψεις) αλλά και των θέσεων προϊσταμένων Μονάδων και Υπηρεσιών να γίνεται με γραπτούς διαγωνισμούς  υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
6)         Ζητάμε επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των εργαζομένων στη ΜΟΔ ΑΕ (κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών μητέρων μηχανικών, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού).
Επιπλέον:
Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να προκηρύξει στάση εργασίας / κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου στη Βουλή εφόσον αυτό κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 
Καλούμε την πρόεδρο και τη γραμματέα του ΔΣ ΣΕΜΟΔ να υλοποιήσουν ως οφείλουν την απόφαση της συνέλευσης και να ανακαλέσουν το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 1942/5-12-2014. Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ώστε να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Συνέλευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: