Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΕΜΟΔ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ


SEMOU
 www.semou.gr                         



                                                             
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΜΟΔ  α.ε. καταγγέλλει το επιχειρούμενο αιφνιδιαστικά από την τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση κλείσιμο της ΕΡΤ α.ε. και την απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων. Η ΕΡΤ αποτελεί το μόνο φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού
σε κάθε ακριτικό σημείο της Ελληνικής Επικράτειας και σημείο αναφοράς της απανταχού Ομογένειας και μαζί με το υλικό της αποτελούν περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου και όχι ιδιοκτησία της εκάστοτε κυβέρνησης για να το διαχειρίζεται κατά το δοκούν.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι αδιανόητο να «κλείσει», έστω και για ένα λεπτό, πρέπει να αναβαθμισθεί στην υπηρεσία της αντικειμενικής πληροφόρησης και της πολιτιστικής δημιουργίας, του βήματος για την ελεύθερη προβολή απόψεων και καλλιέργεια πολιτιστικών αγαθών για την ενημέρωση κι επιμόρφωση μακρά από εμπορικές, δημοσιογραφικές και διαπλεκόμενες κυβερνητικές-κομματικές σκοπιμότητες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα τους.
Καλούμε ΕΚΑ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν πανεργατική απεργία για την ανατροπή της πραξικοπηματικού χαρακτήρα Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ενάντια στις απολύσεις.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

     Η Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας


 Αργυρώ Ζέρβα                                                     Κωνσταντίνος Α. Μοράρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: