Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΟΔ: Η κυβέρνηση ξηλώνει τις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Εργασίας!!

SEMOU
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΟΔ:
 Η κυβέρνηση ξηλώνει τις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Εργασίας!!

  Με πρόσχημα και εφαλτήριο την περίφημη «αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα», ο Υπουργός Εργασίας κος Βρούτσης μαζί με την ΓΓ του υπουργείου του κα Στρατινάκη διαλύουν τις Ειδικές Υπηρεσίες και το ΕΣΠΑ στο Υπουργείο προχωρώντας αιφνιδιαστικά και με «συνοπτικές διαδικασίες» :
• Στη μείωση κατά 47% !!! των θέσεων εργασίας και τη συνεπαγόμενη συρρίκνωση των Ειδικών Υπηρεσιών, επιλογές τελείως αυθαίρετες αφού αγνοούν τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και τις υπάρχουσες αλλά και μελλοντικές επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΣΠΑ.
• Στην κατάργηση της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Ειδικών Υπηρεσιών στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου ή σε ιδιώτες.
• Σε μαζικές άρσεις ή μη ανανεώσεις αποσπάσεων υπαλλήλων προερχόμενων από τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου.
• Στην «εκπαραθύρωση» Προϊσταμένων Υπηρεσιών και Τμημάτων χωρίς καμιά αιτιολογία και στην επιχείρηση αντικατάστασής τους «εν μία νυκτί» μέσω «προσωπικών χειρισμών» και αδιαφανών διαδικασιών εκτός του συστήματος ανοικτών - δημόσιων προσκλήσεων που ακολουθεί το Δημόσιο για την κάλυψη θέσεων.


Ως Σύλλογος Εργαζομένων στη ΜΟΔ, δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε όλες τις παραπάνω επιλογές οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια:
• στην απόλυση / διαθεσιμότητα εκατοντάδων εργαζόμενων το αμέσως επόμενο διάστημα
• στη διάλυση του ΕΣΠΑ και των υπηρεσιών του με δραματικές επιπτώσεις τόσο στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων όσο και στον ωφελούμενο, από τις δράσεις αυτές, πληθυσμό των ανέργων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για την ύπαρξη ενός σταθερού και διαφανούς συστήματος για την πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων και την υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων.

Κανένας συνάδελφος δημόσιος υπάλληλος ή Μοδίτης δεν περισσεύει.  Δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι και η εργασία μας τα θύματα είτε στο βωμό του ανθρωποφαγικού πολέμου που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει είτε στο βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών, πελατειακών ή άλλων συμφερόντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: