Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ - 18.6.2013


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
                                  Blog συνδυασμού: apemou.blogspot.gr

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ


Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ο αυταρχισμός  της κυβέρνησης Σαμαρά και των «πρόθυμων» εξαπτέρυγων Βενιζέλου –Κουβέλη δεν έχει τέλος. Μια βδομάδα τώρα ο λαός κρατάει ανοικτή την ΕΡΤ με πείσμα, αλληλεγγύη και ελπίδα. Αυτός ο αγώνας δεν είναι υπόθεση των εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι υπόθεση του λαού. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει. Αυτή τη μάχη – παρά τις χθεσινοβραδινές κωλοτούμπες της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας- πρέπει να την κερδίσει  ο λαός. Αν «θυσιαστεί» η ΕΡΤ θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη Ιφιγένειες.


Η ΕΡΤ εδώ και μια εβδομάδα έχει συνδεθεί με την κοινωνία και τις ανάγκες της – ως όφειλε από καιρό- και δίνει βήμα, αναδεικνύει και προβάλλει τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Εμείς ως εργαζόμενοι στη ΜΟΔ, έχουμε σήμερα το βήμα στη διάθεση μας. Στις 15.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού των «μικρών ΔΕΚΟ» στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με άλλα σωματεία, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Συντονιστείτε στο internet γιατί ακόμη δεν επέτρεψαν την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ.

Αύριο στο πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης της χτεσινής κοινής συνάντησης Απεργιακής Επιτροπής και Δ.Σ. του ΣΕΜΟΔ, συμμετέχουμε μαζικά στην τετράωρη Στάση Εργασίας και δίνουμε ραντεβού στο Υπ. Οικονομικών (Νίκης 10) δίνοντας απάντηση στην κυβέρνηση ότι τα σχέδια για απολύσεις και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Ζούμε κρίσιμες στιγμές. Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε μέρος μιας ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ και μόνο ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΘΕΝΑΡΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ μπορούμε να επιτύχουμε στους αγώνες μας. Ο αγώνας της ΕΡΤ το απέδειξε περίτρανα σε όλους όσους μας λένε ότι «η κυβέρνηση είναι οδοστρωτήρας και άρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ. Γιατί μπορούμε ακόμη να σηκώσουμε παντιέρα και να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, το μισθό μας, τα δικαιώματά μας, τα δημόσια αγαθά, την αξιοπρέπεια μας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αύριο να μην εργαστούν, να μην υποταχθούν στα σχέδια της  «τρόικας» εσωτερικού που μας θέλει πειθήνια όργανα, καλούμε τους συναδέλφους σε ΜΑΖΙΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην τετράωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 13.00

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(ΑΠΕ ΜΟΔ) 





Δεν υπάρχουν σχόλια: