Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
Συνάδελφοι,
Με μια φασιστικού τύπου ενέργεια η συγκυβέρνηση Σαμαρά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε να θέσει υπό την απειλή του  «ξαφνικού θανάτου» όλους τους δημόσιους φορείς και οργανισμούς, οι οποίοι μπορούν πλέον να καταργηθούν «εν μια νυκτί» μόνο με μια υπουργική απόφαση!!! Πρώτη στο εκτελεστικό απόσπασμα μπήκε η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι σε αυτή, αφού μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, βγαλμένη μέσα από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, κατέβηκαν οι διακόπτες του σήματος και απολύθηκαν 2.656 εργαζόμενοι.

Έτσι μετά τη διαρκή κυβερνητική προπαγάνδα για τους «επίορκους», τους κοπανατζήδες, τους ανεπαρκείς, τις κομματικές προσλήψεις (που αυτοί για 40 χρόνια έκαναν) για το σαθρό δημόσιο, έρχεται η ώρα των άμεσων απολύσεων, που στο όνομα του εξορθολογισμού θα πετάξουν έξω το δήθεν πλεονάζων προσωπικό, θα κλείσουν υπηρεσίες και φορείς, θα συγχωνεύσουν, θα διαλύσουν και θα ιδιωτικοποιήσουν ότι απέμεινε από το δημόσιο.

Βαθύτερος τους στόχος είναι ένα συντριπτικό στρατηγικό χτύπημα στην όποια εργασιακή σταθερότητα και μονιμότητα υπάρχει ακόμη στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Να «εξιλεωθούν» για τις στρατιές των εκατομμύρια ανέργων που δημιούργησε η πολιτική τους στον ιδιωτικό τομέα.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Η κατάργηση της ΕΡΤ και οι απολύσεις των εργαζομένων σε αυτή είναι το νέο επεισόδιο της σειράς «success story» της κυβέρνησης, που κάτω από τις επιταγές των «πατρώνων» της τρόικας, από την μια σώζει τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών, των ντόπιων και ξένων βιομήχανων και από την άλλη οδηγεί στην φτώχεια, στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τον λαό, ξεπουλά την χώρα και την μετατρέπει ολόκληρη σε μια ειδική οικονομική ζώνη. 
Είναι σαφές όπως αποδείχθηκε και με τον πολύμηνο, θεατρικής εμπνεύσεως εμπαιγμό, σε σχέση με την μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στην ΜΟΔ Α.Ε., ότι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη κατάργησης της ΜΟΔ Α.Ε. δεν έχουν πια καμία αξία.  Αποδείχθηκε ότι οι φωνές της «σύνεσης» και του εξευμενισμού της «καλοπροαίρετης» πολιτικής ηγεσίας που καλλιεργήθηκε από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που σήμερα ηγούνται στο ΣΕΜΟΔ, είναι καταδικασμένες μπροστά στον οδοστρωτήρα της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Συνάδελφοι,
Αυτοί που ξεπουλάνε αγροτική γη, υπέδαφος, νερό, λιμάνια, ενέργεια, κινητή και ακίνητη περιουσία απαιτούν να κοινωνικοποιήσουμε τη χασούρα (για την οποία φταίνε οι ίδιοι) και να ιδιωτικοποιήσουμε τα κέρδη.
Οι δύσκολές εποχές που διανύουμε απαιτούν εγρήγορση, ετοιμότητα, συσπείρωση και αγωνιστικότητα.

Όλοι στην αυριανή Γενική Απεργία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013.

Έχουμε καθήκον να σταθούμε αλληλέγγυα σε όλους όσους δέχονται την επέλαση του μνημονιακού τυφώνα Κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ και να διατρανώσουμε την αντίθεση μας απέναντι στα σχέδια που διαλύουν τη ζωή μας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την φυσική παρουσία τους στο Ραδιομέγαρο της οδού Μεσογείων.

Καλούμε το ΣΕΜΟΔ να συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.

Να συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της προηγούμενης.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: