Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

«Βαρέλι δίχως πάτο»!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ως ΑΠΕ ΜΟΔ έχουμε από καιρό στηλιτεύσει τον «ευγενικό» τρόπο, δια αντιπροσώπων, με τον οποίο γίνονται οι συνδικαλιστικές μας παρεμβάσεις από την πλειοψηφούσα παράταξη του σωματείου, ΜΟΔ Συλλογικά, κρατώντας τους εργαζόμενους στη γωνία. Μάλιστα θεωρούσαμε ότι το τελευταίο σκαλί, σε αυτή την κατρακύλα, ήταν η παρουσία του προέδρου Νίκου Καραγεωργόπουλου στη Θεσσαλονίκη και οι φιλοφρονήσεις του προέδρου της ΜΟΔ για την πιο «κόσμια» παρουσία σωματείου.

Όμως φαίνεται ότι το βαρέλι του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο!

Δεν φτάνει η κοροϊδία και τα «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη απ’ την πολιτική ηγεσία σε ότι αφορά την εξομάλυνση, είχαμε και το «τρολάρισμα» απ’ τον υπουργό Γεωργιάδη στη Λάρισα.

Εκτός απ’ τις ανέξοδες υποσχέσεις του για την εξομάλυνση, «καπέλωσε» και τη «διαμαρτυρία» του «δεδομένου» στην κυβέρνηση ΣΕΜΟΔ, με την φωτογραφία μπροστά στο πανό του συλλόγου στη Λάρισα και τη θερμή χειραψία, μετά γέλωτος, με τον πρόεδρο του ΣΕΜΟΔ, ο οποίος φάνηκε να ... την απολαμβάνει.

Αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί το σωματείο. Αντί να στοχεύει και να πιέζει τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε, με την ακράτεια λόγου που τον διακρίνει, ότι έχει υπογράψει τη ρύθμιση, ώστε να τιμήσει την πολιτική αυτή δέσμευση, έχει γίνει «ευγενικός περιφερόμενος θίασος» από επιτροπή σε επιτροπή παρακολούθησης, για να πείσει του «πεπεισμένους» περιφερειάρχες. Αν και απ’ ότι μάθαμε στο ΠΕΠ Αττικής αρνήθηκαν ακόμη και να βάλουν στα πρακτικά την παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΜΟΔ!

Ελπίζουμε πάντως να μην ευσταθούν οι πληροφορίες, που διέρρευσαν απ’ το περιθώριο της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Αττικής ότι φέρεται να ακούστηκε από κάποιους προϊσταμένους (!) «σιγά μη δώσουμε εξομάλυνση στους Μοδίτες». 



Δεν υπάρχουν σχόλια: