Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Όχι στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χιλιάδες νέοι και νέες, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απάντησαν στα συνεχή χτυπήματα της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα και στο άσυλο, στην προσπάθεια επιβολής της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (με τη φύλαξη των ΜΑΤ!),  στη διάλυση της συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ, διατρανώνοντας ότι η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής δεν θα περάσει!

Μόνιμος στόχος της κυβέρνησης, από την εποχή της πανδημίας, είναι η «απείθαρχη» νεολαία. Φοιτητές/φοιτήτριες, εργαζόμενοι/εργαζόμενες, άνεργοι/άνεργες που άλλο δεν γνώρισαν στη σύντομη ζωή τους παρά μια ακολουθία από κρίσεις: οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, κρίση δημοκρατίας και τώρα πόλεμο. Με μια λέξη, την κρίση του καπιταλισμού, ενός συστήματος που σαπίζει, τρώει τις σάρκες του και τις δικές μας.

Το σύνθημα «λαέ σκοτώνουν τα παιδιά σου» που ακουγόταν στην Πατησίων το 1973, λίγο έλλειψε να ακουστεί την προηγούμενη Παρασκευή στο ΑΠΘ και το Σάββατο στην Ομόνοια και στην Πανεπιστημίου. Αλλά, όπως θα έλεγε και ο Πρωθυπουργός μας, «τι ενδιαφέρει τον σημερινό δεκαεξάχρονο τι έγινε τότε;».

Όμως με το ίδιο μένος η κυβέρνηση επιτίθεται και στο εργατικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και το νόμο Χατζηδάκη, όπως στη Μαλαματίνα τώρα (ή στην Cosco, τα Πετρέλαια Καβάλας πριν κλπ), όπου οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και απεργούν ένα μήνα τώρα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία. Αποκλείει τα παιδιά από τα πανεπιστήμια για να τροφοδοτήσει τα ιδιωτικά κολέγια με φρέσκα πελατάκια. Πιάνεται χέρι-χέρι με τους πιο ακραίους και σκοταδιστικούς κύκλους της εκκλησίας σε μια προσπάθεια να εξουσιάσουν τα γυναικεία κορμιά. Κλείνει το μάτι σε βιαστές και κακοποιητές γιατί «οι γυναίκες προκαλούν και θέλουν και τα παθαίνουν». Αναβιώνει τις πιο αναχρονιστικές πολιτικές για να κλείσει το μάτι στην ακροδεξιά πελατεία της.  Ξεπουλάει σε πέντε -έξι οικογένειες την αγορά της ενέργειας για να μας ληστεύουν με την ευλογία του κράτους.

Έχουν οι κυβερνώντες το θράσος μετά από όλα αυτά να συνεχίζουν να πουλάνε το παραμύθι ότι «δε φταίμε εμείς, φταίει ο πόλεμος, οι Ρώσοι, οι Τούρκοι, οι μετανάστες…» μόνο για τον Χατζηπετρή δεν είπαν.

Είναι καθήκον μας να πάρουμε θέση μπροστά στα γεγονότα και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση μη έχοντας άλλον τρόπο να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της καταφεύγει στην πολιτική της ωμής καταστολής και της αστυνομικής βίας.

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τη βία των ΜΑΤ, των ένστολων κουκουλοφόρων χουλιγκάνων μπαχαλάκηδων, που ονειρεύονται την επιστροφή στα τρίκυκλα και στους Γκοτζαμάνηδες του παρακράτους της δεξιάς.

Καταγγέλλουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Υπερασπιζόμαστε μαζί με τη νεολαία την ελευθερία των ιδεών, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα δικαιώματα στη δουλειά, στη διαδήλωση, στην απεργία, στο ψωμί και στην υγεία.

 

Προς επίρρωση:  https://www.youtube.com/watch?v=LvSNJFym3j0&ab_channel=Perseus999

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: