Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Δεν συναινούμε στις διχαστικές επιλογές

Διαφωνούμε κατηγορηματικά με τη διχαστική επιλογή της προέδρου του ΣΕΜΟΔ Ν. Σαμουελιάν να εισαγάγει προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη του ΔΣ θέμα πειθαρχικού χαρακτήρα για «συμπεριφορές μελών του Συλλόγου που υπονομεύουν την ενότητα, την ομαλή λειτουργία και τη δράση του».

Αν κάποιοι υπονομεύουν την ενότητα, την ομαλή λειτουργία και τη δράση του ΣΕΜΟΔ αυτοί είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της πλειοψηφίας.

Ειδικά για το θέμα των πρακτικών, επί της ουσίας η πλειοψηφία του ΔΣ έχει καταργήσει την καταστατική πρόβλεψη περί πλήρους πρόσβασης των μελών του συλλόγου σε αυτά και κοινοποιεί μόνο επιγραμματικά τις αποφάσεις. Πρόκειται ασφαλώς για προφανή λαθροχειρία.

Αν η πλειοψηφία του ΔΣ θέλει να «ελέγξει» πειθαρχικά συναδέλφους, ας «ελέγξει» πρώτα τα μέλη του ΔΣ και τις παρατάξεις που επανειλημμένα ζητάνε τα πρακτικά, χωρίς ποτέ να τα λαμβάνουνε!

Στις αναφορές συναδέλφων περί «διάσπασης» του ΣΕΜΟΔ, προοπτική με την οποία διαφωνούμε κάθετα και αντιπαλεύουμε (δείτε πρόσφατη ανακοίνωσή μας), ο σύλλογος δεν πρέπει να απαντήσει με πειθαρχικά μέτρα, αλλά με δημοκρατικό διάλογομε διαφάνεια και  λογοδοσία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΜΟΔ Συλλογικά σε αυτό τον κατήφορο. Στην παρούσα συγκυρία που υπάρχουν ανοιχτά κρίσιμα θέματα για τους εργαζόμενους τόσο στη ΜΟΔ (μισθολογικό, νέα ΣΣΕ, εφαρμογή προηγούμενων ΣΣΕ κλπ) όσο και ευρύτερα (εφαρμογή αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ιδιωτικοποίηση επικουρικής σύνταξής κλπ) δεν χωράει ο διχασμός μεταξύ των συναδέλφων και η εσωστρέφεια.

Καλούμε τους συναδέλφους να διασφαλίσουν την ενότητα του ΣΕΜΟΔ στη βάση και να επιβάλουν τη δημοκρατική λειτουργία του.

Να συμμετάσχουν μαζικά στο ΔΣ του Ιουλίου και να θέσουν επί τόπου τους προβληματισμούς τους, όπως έχουν καταστατικό δικαίωμα.

Να απαιτήσουν τη σύγκληση ΓΣ με φυσική παρουσία των συναδέλφων σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική σύνδεση των ΤΣΕ στις Περιφέρειες, με παρουσία των συναδέλφων σε κοινό χώρο και με δικαίωμα λόγου και ψήφου σε αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: