Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κάτω η νέα «χουντοαπαγόρευση» των συναθροίσεων

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/01/apagoreusi_sinathriseon_elas.jpg

 Κάτω η νέα «χουντοαπαγόρευση» των συναθροίσεων

Αίτημα προς το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα των εκπαιδευτικών και η ΟΛΜΕ, την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 13.00 στα Προπύλαια!

Η ελληνική αστυνομία εξέδωσε μία ακόμη -κατά παραγγελία της κυβέρνησης- απαγόρευση συναθροίσεων «καθ’ όλην την επικράτεια» άνω των 100 ατόμων, με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει την εκπαιδευτική κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, στις 28 του Γενάρη, αλλά και να ενισχύσει την εμπέδωση της πρακτικής των κρατικών απαγορεύσεων και εν γένει του δόγματος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Για την ξεκάθαρη στόχευση της κυβέρνησης δεν χωρά καμία αμφιβολία αφού η απαγόρευση δεν αφορά σε καμία περίπτωση το «άνοιγμα της αγοράς».

Η νέα, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες για την πορεία του Πολυτεχνείου και για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, ενώ την ίδια ώρα θεσμοποιείται το νέο αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο για τον έλεγχο και την καταστολή των διαδηλώσεων.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε εγκλεισμό  το λαό για το «καλό της δημόσιας υγείας»  και επιβάλει ένα ολόκληρο πλαίσιο αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων για να καλύψει την ανεπάρκειά της στην διαχείριση της πανδημίας, επιδίδεται σε ένα κρεσέντο ψήφισης αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων.

Οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της ΝΔ (αστυνομία στα πανεπιστήμια, διαγραφές φοιτητών, καταργήσεις-συγχωνεύσεις ΑΕΙ, πριμοδότηση ιδιωτικών κολεγίων, κλπ.) γνωρίζουν ήδη την σχεδόν καθολική αποδοκιμασία του εκπαιδευτικού κόσμου με τις μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες βάζουν φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια της.

Παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του 8ωρου, το χτύπημα της απεργίας, με την ωμή κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την οργή των εργαζομένων.

Φοβισμένη και σε πανικό μπροστά στο διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της καταφεύγει στην ωμή βία και καταστολή! Επαναφέρει τακτικές και αποφάσεις που ο λαός μας και η νεολαία είχαν να βιώσουν από την εποχή της επταετίας!

Το πρόσχημα της δήθεν «υγειονομικής προστασίας» έχει από καιρό καταπέσει, από την ολοφάνερη άρνηση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας, αφού αντίθετα μειώνει τις αντίστοιχες δαπάνες (παρεμπιπτόντως, στην εβδομάδα των απαγορεύσεων, έχουν δρομολογηθεί και κινητοποιήσεις των υγειονομικών).

Ακόμη και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει διευκρινίσει κατηγορηματικά ότι τόσο στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις απαγόρευσης συναθροίσεων, όσο και στην τωρινή, η ίδια σε καμία περίπτωση δεν είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος πρέπει να συναντήσει την σύσσωμη απάντηση των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Καλούμε το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ να πάρει απόφαση καταδίκης των αντιδημοκρατικών κυβερνητικών απαγορεύσεων και να πάψει να είναι ο απολογητής τους.

Να κηρυχτεί στάση εργασίας για την Πέμπτη 28/1/2021 από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου με συμμετοχή στην κινητοποίηση που έχουν καλέσει οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και η ΟΛΜΕ στις 13.00 στα Προπύλαια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: