Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

«Απαγορεύομεν, Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν»

Αναβιώνοντας τις πιο μαύρες μέρες της επτάχρονης δικτατορίας η κυβέρνηση μπροστά στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου επιβάλλει ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής, με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας».  

Με μια ακραία αντισυνταγματική αστυνομική πράξη, που καταδικάζει μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «αποφασίζει και διατάσσει την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της επικράτειας στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα» η οποία  ισχύει από της «6ης πρωινής» της 15ης Νοέμβρη μέχρι της «9ης βραδυνής» της 18ης Νοέμβρη.

Ήδη προχώρησε σε καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και στις συλλήψεις δεκάδων ανθρώπων που στοιβάχθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Η κυβέρνηση που κόπτεται τάχα για τη δημόσια υγεία άφησε απροστάτευτο τον ελληνικό λαό απέναντι στην πανδημία ανοίγοντας ασύδοτα τον τουρισμό προς όφελος της TUI, των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, στοίβαξε τους εργαζόμενους σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αύξησε τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

Αφού δεν επέβαλε κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, αφού δεν οχύρωσε το ήδη διαλυμένο ΕΣΥ, αφού φτωχοποίησε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, μπουκώνοντας παράλληλα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μεγαλοκαναλάρχες, κλινικάρχες και μεγαλοεργολάβους, έρχεται τώρα να επιβάλει καθεστώς ακραίας αστυνομοκρατίας και καταστολής, παράλληλα με το αντιδραστικό αφήγημα της «ατομικής ευθύνης».

Μετά τον χουντονόμο για τις συγκεντρώσεις, μετά τα διακηρυγμένα σχέδιά της για  την κατάθεση του αντεργατικού αντισυνδικαλιστικού νόμου, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να υλοποιήσει τους πιο μύχιους πόθους των κυρίαρχων δυνάμεων, από το 1974 ακόμη: την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και το σβήσιμο των στόχων της εξέγερσης από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση.

Σχεδόν μισό αιώνα τώρα το Πολυτεχνείο συνεχίζει να εμψυχώνει τη νεολαία και τον λαό, να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής. Ενάντια στην παρουσία των επικυρίαρχων δυνάμεων στη χώρας που βασικά ευθύνονται για την επιβολή της δικτατορίας, τη διχοτόμηση και κατοχή της Κύπρου. Για το δικαίωμα στη μόρφωση της νέας γενιάς ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που επιβάλλει συνεχώς η κυρίαρχη πολιτική. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αψηφήσουν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. Μόνο η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού μπορεί να βάλει φραγμό στα αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Θέτουμε προς ψήφιση στο ΔΣ του ΣΕΜΟΔ αίτημα για να πάρει σήμερα, δια περιφοράς, απόφαση καταγγελίας της κυβερνητικής απόφασης και συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση συντασσόμενο με το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: