Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ


5/4/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες
Μετά την γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη που συσπείρωσε τους συναδέλφους στην ΜΟΔ περισσότερο από τις προηγούμενες απεργίες, αλλά και ευρύτερα τους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έκαναν ότι μπορούσαν για να πνίξουν αυτό το αγωνιστικό σκίρτημα, εξαγγέλλοντας μόνο μια 48ωρη απεργία, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για ψήφιση στην βουλή.  Προσανατόλισαν έτσι τον αγώνα των εργαζομένων όχι στο να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, άλλα σε μια διαμαρτυρία τις ημέρες ψήφισής του.
Έτσι μετά από  2 μήνες αποκλιμάκωσης των αγώνων είμαστε πάλι στο «φτου κι απ’ την αρχή» σε ότι αφορά την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων. Γνωστός από χρόνια ο ρόλος των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών.
Πίσω όμως από αυτή την τακτική των ηγεσιών των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων,  κρύβονται  και οι παρατάξεις της πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ (ΜΟΔ Συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία) οι οποίες, στο όνομα ότι οι συνάδελφοι «δεν  τραβάνε» σε απεργίες και κινητοποιήσεις, κάνουν ότι μπορούν για να φρενάρουν κάθε αγωνιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και των δανειστών.
‘Η όποτε παρθεί μια τέτοια απόφαση κάνουν ότι μπορούν για να την υπονομεύσουν. Τελευταίο παράδειγμα η διεκπεραιωτική αντίληψη με την οποία αντιμετώπισαν την αποχή από τις εκτός έδρας μετακινήσεις ή ακόμη και πως αντιμετώπισαν την δική τους πρόταση για την διοργάνωση ημερίδας για το ασφαλιστικό, όταν έβαζαν θέμα να καλέσει ο ΣΕΜΟΔ εκπροσώπους του ΔΝΤ και  πρώην υπουργούς που ασέλγησαν πάνω στην κοινωνική ασφάλιση!

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες
Μπορεί τα "εσωτερικά" εργασιακά μας ζητήματα να έχουν μια βαρύτητα τα οποία και έως παράταξη έχουμε έγκαιρα αναδείξει,  όμως δεν νομίζουμε ότι στην παρούσα συγκυρία πρέπει να αναδειχθούν σαν το υπ'  αριθμό 1 θέμα της Γενικής Συνέλευσης, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει όλο το πακέτο των προαπαιτούμενων για την  1η «αξιολόγηση» του 3ου μνημονίου (ασφαλιστικό,  φορολογικό κλπ).
Το γεγονός ότι η σύγκληση της τακτικής ΓΣ συμπίπτει με την επικείμενη "συμφωνία" της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών είναι μια αφορμή να συσπειρωθεί ο σύλλογος στην κατεύθυνση της αντίστασης στα σχεδιαζόμενα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα.
Στην κατεύθυνση αυτή ως ΑΠΕ ΜΟΔ προτείνανε σαν πρώτο αγωνιστικό σταθμό να πάρει ο ΣΕΜΟΔ  απόφαση για 24ωρη απεργία στις 7 Απριλίου (την ημέρα που έχει καλέσει και η ΑΔΕΔΥ) και να ζητήσουμε από την εξαφανισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση για συμμετοχή σε αυτή την απεργία και όχι να παίζει το ρόλο του υπονομευτή των κινητοποιήσεων, αφού από την απεργία στις 4 Φλεβάρη σήμανε σιωπητήριο αγώνων. Όχι ότι και η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ δεν έχει την ίδια ευθύνη. Να ζητήσουμε κλιμάκωση των αγώνων. Να καλέσουμε σύσκεψη σωματείων για οργάνωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα, μακριά από συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες.
Στην συνέχεια προτείναμε να γίνει η εξ αναβολής ΓΣ την Παρασκευή 8 Απρίλη ή σε μια άλλη ημέρα (με βάση τις καταστατικές προβλέψεις) που να συνδυαστεί με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, σε σχέση με την ψήφιση της συμφωνίας και τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν.
Αυτή η ΓΣ πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα  (που έχει κάθε τακτική ΓΣ), κυρίαρχο ρόλο θα έχει να συσπειρώσει τους συναδέλφους στην μάχη που πρέπει να δοθεί για να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα.
Δηλαδή κάτι αντίστοιχο που έγινε στην ΓΣ του Ιανουαρίου.
Σε ότι δε αφορά την απάντηση του υπουργείου στις διεκδικήσεις που θέσαμε ως σύλλογος προτείναμε να ζητήσουμε να μας κοινοποιηθούν άμεσα τα σχέδια ΚΥΑ/ΥΑ και να μας δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους από την πολιτική ηγεσία.
Επίσης στο βαθμό που θα συμμετείχαμε στην απεργία στις 7 Απρίλη θα μπορούσε να γίνει πριν την απεργιακή συγκέντρωση, νέα παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ στο υπουργείο και να απαιτούσαμε να μας δοθούν τα σχέδια ΚΥΑ/ΥΑ καθώς και δέσμευση για την υλοποίησή τους.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΜΟΔ απέδειξε το ρόλο της αφού απέρριψε τις προτάσεις μας, με επιχειρήματα όπως ότι «Δε μας αφορά πότε κάνει απεργία η ΑΔΕΔΥ»,  «η Παρασκευή είναι πολύ κακή μέρα για ΓΣ» και ότι «Πότε θα καταλάβετε ότι πλέον ελάχιστοι απεργούν σε γενικές (και καλά) απεργίες; Δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό κλίμα στις υπηρεσίες  Απογοήτευση ναι. Επιπλέον είναι γνωστό ότι όλοι φωνάζουν μόλις καταλάβουν στην πράξη τι χάνουν. Και αυτό δε θα συμβεί ακόμα» λες και με το ασφαλιστικό ή το φορολογικό έχουν κάτι να κερδίσουν.
Καταγγέλλουμε αυτούς τους χειρισμούς της πλειοψηφίας και δηλώνουμε ότι ως ΑΠΕ ακόμη κι αν διαφωνούμε με την ημέρα σύγκλιση της ΓΣ θα είμαστε παρόντες για να ασκήσουμε κριτική- να αντιπαρατεθούμε και να αναδείξουμε τα κρίσιμα μέτωπα που ανοίγονται μπροστά μας. Καλούμε δε τους συναδέλφους να προσέλθουν στην ΓΣ ώστε να υπάρξει η απαραίτητη απαρτία για τη διενέργειά της.

 Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΜΟΔ (ΑΠΕ ΜΟΔ)
Blogger: //apemou.blogspot.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια: