Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

H ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ 5/7/2015



H ΑΠΕ ΜΟΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ 5/7/2015

Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες

Η ΑΠΕ ΜΟΔ ως μετωπική παράταξη, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους όλων των πολιτικών προτιμήσεων και παρατάξεων, να επιλέξουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν να πράξουν ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Μακριά από την μαύρη προπαγάνδα. Μακριά από τις σειρήνες και τη διαστρέβλωση των ειδήσεων. Μακριά από τον παραμορφωτικό φακό των συστημικών μορφωμάτων που αποδύθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου.
Καλούμε όλους και όλες να θυμηθείτε τα πέντε χρόνια που πέρασαν.  Τις περικοπές, τις απώλειες που είχαμε, τη βάναυση φορολογία, τον κίνδυνο απόλυσης όλων μας τον Μάιο του 2013, τον κίνδυνο απόλυσης 300 συναδέλφων τον Μάρτιο του 2014, την απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΜΟΔ τον Δεκέμβρη του 2014.

Καλούμε να θυμηθείτε τα δεινά της κοινωνίας πέντε χρόνια τώρα. Με ουρές στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί. Με ουρές στη ΔΕΗ για να πληρωθεί μια δόση του ρεύματος για όσους είχαν να πληρώσουν. Με ουρές στον ΟΑΕΔ για ένα επίδομα ανεργίας που δίνεται τελικά σε ελάχιστους «τυχερούς». Με ουρές γερόντων έξω από το ΙΚΑ- ΕΟΠΠΥ – ΠΕΔΥ. Τα σπίτια χωρίς ρεύμα. Το χειμώνα χωρίς πετρέλαιο. Τα παιδιά που λιποθυμούσαν απ την πείνα στο σχολειό. Τους ανθρώπους που αυτοκτόνησαν.

Να θυμηθείτε τις αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα μαλόξ που και σεις οι ίδιοι/ίδιες φορέσατε. Την άνευ όρων καταστολή, την κρατική τρομοκρατία και τη βία, φυσική και ψυχολογική, που υποστήκαμε.

Θυμηθείτε τις απεργίες και τα μεροκάματα που θυσιάσαμε για να κρατήσουμε έστω κι αυτά που έχουμε τώρα.

Τώρα κρατήστε αυτές τις εικόνες στο μυαλό  και αποφασίστε.

Η ΑΠΕ ΜΟΔ όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι από Δευτέρα πάλι στο δρόμο για να διεκδικήσει όλα όσα μας έχουν κλέψει, όλα όσα δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(ΑΠΕ ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: