Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΡΑΣ



ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΡΑΣ


Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,

Η συμφωνία τέρας είναι ταφόπλακα στον ήδη ισοπεδωμένο λαό. Με ξεκάθαρο τρόπο αποδείχτηκε ότι αυτή η Ευρώπη και τα όργανα της είναι το κρεματόριο των λαών. Είναι μια κονίστρα όπου υπερισχύει το δίκιο του ισχυρού κεφαλαιοκράτη. Η Ευρώπη στην οποία ομνύουν οι ευρωπαϊστές είναι μια σκληρή νεοφιλελεύθερη δράκα κεφαλαιοκρατών, που κάνει το θατσερισμό να μοιάζει με παρωνυχίδα, αψηφώντας τους λαούς και την ετυμηγορία τους. Που ισοπεδώνει κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Η λίστα με τα μέτρα φωτιά που ΑΠΕΡΡΙΨΕ ο λαός με 61.3 % την προηγούμενη Κυριακή, εμπλουτίστηκε με πολλά, πάρα πολλά μέτρα ακόμη, που διαλύουν ότι είχε διασωθεί μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και  τρεις  εξωνημένες κυβερνήσεις.

Το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων, η πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, το ξεπούλημα- χάρισμα της δημόσιας περιουσίας για την «αναδιάρθρωση του χρέους», αλλά κυρίως για την ανακεφαλαιοποίηση (για τρίτη φορά) των τραπεζών με το δικό μας αίμα, είναι ενδεικτικά, μερικά από αυτά που προσυπέγραψε η κυβέρνηση.

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να εφαρμοστούν ποτέ.
Και ο μόνος παράγοντας που μπορεί να το αποτρέψει είναι ο λαός. Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου πρέπει να γίνει η αφετηρία για μεγάλους ταξικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια της υποτέλειας, και σε αυτό πρέπει να στοιχηθούν όλες οι πολιτικές  δυνάμεις με ταξικό εργατικό πρόσημο.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Το λαϊκό εργατικό κίνημα πρέπει άμεσα να απαντήσει  στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους- γδάρτες που υποθηκεύουν το λαό  σε βάθος τριών γενεών.

Είναι καθήκον  και χρέος μας η αντίσταση.
  
Η  ΑΠΕ ΜΟΔ ως συνδικαλιστική, μετωπική παράταξη με ταξικό πρόσημο , ζητά να συγκληθεί έκτακτη ΓΣ στην ΚΥ της ΜΟΔ α.ε. με μόνο θέμα την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων και τη συνεργασία με όλα τα σωματεία που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε το ΔΣ και όλους τους συναδέλφους μας να αντιληφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να παλέψουμε για να ανατραπεί η κόλαση που μας έχουν προετοιμάσει.
Ενάντια στο 3ο μνημόνιο που αποδέχτηκε η κυβέρνηση κάτω από τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την απόκρουση των νέων μέτρων, την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων, την επαναδιεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: