Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕ ΜΟΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΑΛΟΥΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Στον απόηχο του χτεσινού ΔΣ του ΣΕΜΟΔ κατά τη διάρκεια του οποίου δυστυχώς, και με ευθύνη κυρίως του προεδρείου, δεν έγινε σε βάθος συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα του συλλόγου -προκειμένου να γίνει η επίσκεψη στον νεοδιορισθέντα Υφυπ. Ανάπτυξης- η ΑΠΕ ΜΟΔ κατέθεσε πρόταση για Ψήφισμα κατά του καταστροφικού Ν/Σ της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (είχε αποσταλεί και στο ΣΕΜΟΔ) που διαλύει τους αιγιαλούς και το φυσικό περιβάλλον παραδίνοντας τα στις ορέξεις των μεγαλοκαρχαριών του κεφαλαίου.
Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές του παραλόγου. Με ψήφους 5 κατά, σύσσωμης της φιλοκυβερνητικής παράταξης ΜΟΔ Συλλογικά  αλλά και της «υπεύθυνης» Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, που εδώ και πολύ καιρό συμπλέει απόλυτα και μοιράζεται τα officia του ΣΕΜΟΔ, και 3 υπέρ (1 της ΑΠΕ ΜΟΔ και 2 της ΕΑΣ) σε σύνολο 8 παρόντων (μια απουσία της
ΕΑΣ) το ψήφισμα το οποίο έχουν προσυπογράψει 147.000 πολίτες και 124 συλλογικοί φορείς δεν έγινε δεκτό από το ΔΣ με αστείες και «υπεύθυνες» δικαιολογίες όπως «υπέγραψα ως φυσικό πρόσωπο αλλά διαφωνώ να υπογράψω ως σωματείο» και «δεν είμαστε περιβαλλοντικός σύλλογος και δεν μας αφορά», «δεν συνάδει με τη φυσιογνωμία του σωματείου»  και άλλα παρόμοια που αποδεικνύουν την ανερμάτιστη πολιτικά και ανάλγητη κοινωνικά θέση και στάση των μελών του προεδρείου του ΔΣ.
Αλήθεια, η ΓΣΣΕ, το ΓΕΩΤΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ) αλλά και πλήθος άλλων φορέων που υπέγραψαν το Ψήφισμα είναι περιβαλλοντικοί σύλλογοι;
Συνάδελφοι αυτή κατάσταση που περιγράφουμε έχει γίνει καθεστώς στο ΔΣ εδώ και καιρό. Η «υπεύθυνη» φιλοκυβερνητική πλειοψηφία των παρατάξεων ΜΟΔ Συλλογικά και Εναλλακτική Πρωτοβουλία για να μην πάρει καμία απόφαση - ψήφισμα συμπαράστασης  άλλοτε μας εγκαλούν ότι καταθέτουμε ψηφίσματα μόνο  υπέρ εργαζομένων του Δημοσίου και μας κατηγορούν  ότι είμαστε αδιάφοροι στις απολύσεις του Ιδιωτικού τομέα, άλλοτε όταν προτείνουμε ψηφίσματα συμπαράστασης για απολυμένους του ιδιωτικού τομέα ( βλ. παράνομη απόλυση 2 εργαζόμενων συνδικαλιστών στην πολυεθνική Glaxo) μας απαντούν ότι δεν μπορούν να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων γιατί δεν ξέρουν την υπόθεση και τώρα ότι δεν είμαστε περιβαλλοντικός σύλλογος!!!…. Δικαιολογίες αντάξιες των πολιτικών και συνδικαλιστικών στόχων, υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που υπηρετούν
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μην επιστρέψουν να συνεχιστεί άλλο πια αυτός ο πολιτικός και συνδικαλιστικός κατήφορος. Ο συνδικαλισμός δεν είναι προάσπιση μόνο των εργασιακών δικαιωμάτων των ΜΟΔΙΤΩΝ… και άσε τους άλλους να πεθαίνουν. Ο συνδικαλισμός είναι γείωση με την κοινωνία και προάσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Του δημόσιου πλούτου, της υγείας ,της παιδείας, της δουλειάς, της απεργίας, της ελευθερίας, κάτι που προφανώς αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν τα μέλη του προεδρείου του ΔΣ, ασκώντας κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ΑΠΕ ΜΟΔ καταγγέλλει αυτή την στάση των μελών του προεδρείου και επανακαταθέτει το ψήφισμα, διατυπώνοντας ανοικτά στο σώμα των συναδέλφων τις θέσεις της. Παράλληλα καλούμε τις παρατάξεις που καταψήφισαν την πρόταση μας να τοποθετηθούν δημόσια και να εξηγήσουν την απόφασή τους.
Καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στο Ν/Σ για τους Αιγιαλούς , την καταστροφής των Χημικών της Συρίας ανοικτά της θάλασσας της Κρήτης, και τις  Σκουριές στις 20.00 αύριο στο Σύνταγμα, καθώς και στην συναυλία που θα ακολουθήσει.
Ας είμαστε εκεί.  Συναδελφικά και Αλληλέγγυα
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ (Α.Π.Ε. ΜΟΔ)
apemou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: