Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕ ΜΟΔ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Δ.Υ & ΤΟΥ ΔΣ 9.7.2014

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Αύριο είναι ημέρα πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο τομέα με αιτήματα :
1.       Κατά της Αξιολόγησης- Λαιμητόμο
2.       Κατά των Διαθεσιμοτήτων και των Απολύσεων
3.       Κατά των μειώσεων μισθών και συντάξεων
4.       Για Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά
5.       Για Σταθερή και Μόνιμη Δουλειά
Αύριο επίσης έχει αποφασιστεί σύγκληση τακτικού ΔΣ του ΣΕΜΟΔ με πολύ  σημαντικά θέματα όπως η συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο ΕΣΠΑ - αξιολόγηση ΜΟΔ και δομών ΕΣΠΑ - μετάβαση στη νέα ΠΠ.
Ταυτόχρονα σε μια κίνηση πολιτικής αβροφροσύνης, η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ «έκλεισε» συνάντηση με τον νεοδιορισμένο Υφυπ. Ανάπτυξης. Και ενώ γνωρίζει ότι τόσο σημαντικά θέματα δεν μπορούν να συζητηθούν σε διάστημα 2 ωρών (!), ουσιαστικά προβαίνει σε μια κίνηση υποβάθμισης των συλλογικών διαδικασιών προς αποκόμιση πολιτικών εντυπώσεων.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Αύριο είναι μέρα απεργίας των ΔΥ ενάντια στις απολύσεις και η ΑΠΕ ΜΟΔ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  σε εθιμοτυπικές συναντήσεις γνωριμίας με τον Υφυπουργό για να συζητήσουμε διαλεκτικά και να «συνδράμουμε» στην «πορεία ανάπτυξης που έχει πάρει η χώρα».
Η αξιολόγηση ΚΑΙ της ΜΟΔ είναι σε εφαρμογή για αυτό ζητάμε  ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΜΟΔ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ώστε οι Μοδίτες να συμμετάσχουν στα κατά τόπους συλλαλητήρια. 
Αύριο υπάρχει τακτικό ΔΣ και πρέπει να υπάρχει περιθώριο χρόνου να συζητηθούν τα θέματα του συλλόγου. Η συνάντηση με τον Υφυπουργό μπορεί να αναβληθεί, με δεδομένο ότι στην ημερήσια διάταξη τα θέματα 2 και 3 πρέπει να έχουν συζητηθεί πρώτα εκτενώς πριν πάμε σε συνάντηση.
Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,
Οι επανειλημμένες επιστολές και συναντήσεις αβρότητας δεν έχουν οδηγήσει στην ικανοποίηση των διεκδικήσεων μας που χρονίζουν. Είναι σαφές ότι μόνο με μαχητικές, μαζικές κινητοποιήσεις, πολύπλευρες δράσεις, ενεργή συμμετοχή, άνοιγμα και γείωση με την κοινωνία μπορούμε να κερδίσουμε. Αλλιώς οι διεκδικήσεις μας θα είναι ένα αδειανό πουκάμισο.
Το μισθολογικό, οι ανανεώσεις αποσπάσεων, η επικείμενη αξιολόγηση, και πολλά ακόμη θέματα είναι ανοιχτά και ζητούν λύση.
ü      Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την πρόταση της ΑΠΕ ΜΟΔ
ü      Καλούμε το ΔΣ να αποφασίσει συμμετοχή με ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ από 12 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και
ü      ΣΥΓΚΛΗΣΗ του ΔΣ μετά το πέρας του συλλαλητηρίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΔ
(Α.Π.Ε. ΜΟΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: