Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

https://www.e-prologos.gr/wp-content/uploads/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-01-1024x585.jpg

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κατατέθηκε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης,  το οποίο με «χειρουργική» ακρίβεια, όπως τόνισε και στην ημερίδα του ΣΕΜΟΔ ο νομικός σύμβουλος του ΕΚΑ, τινάζει στον αέρα όλο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ενώ αρχικά είχε διαρρεύσει ως ημερομηνία κατάθεσης η 17η Ιουνίου, επιτρέποντας έτσι στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να αγνοήσει τα καλέσματα των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ για τις 3 Ιουνίου και να προκηρύξει απεργία για τις 10/6, το απόγευμα της 4/6 μάθαμε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε χειρότερο, αφού προστέθηκαν περισσότερα εμπόδια στη δυνατότητα πραγματοποίησης απεργίας. Έτσι, εκτός των άλλων, «εάν μια απεργία κρίνεται παράνομη ή καταχρηστική δεν θα μπορεί να επαναπροκηρυχθεί από άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση».

Γνωστός ο ρόλος των δυνάμεων που αποτελούν την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και στα πρωτοβάθμια σωματεία, που ακύρωσαν την προγραμματισμένη και με μαζικά χαρακτηριστικά, για τις 3/6 απεργία, δίνοντας έτσι επιπλέον ελευθερία κινήσεων στην κυβέρνηση και αφαιρώντας πολύτιμο χρόνο αντίδρασης από τους/τις εργαζόμενες/ους.

Ευθύνη όμως έχουν και οι δυνάμεις που πρότειναν και προπαγάνδιζαν την απεργία στις 3/6 και οι οποίες «ανέκρουσαν πρύμναν» για να προστρέξουν στην απόφαση για ακύρωσή της, αδειάζοντας τα σωματεία που είχαν αποφασίσει να απεργήσουν,

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και η παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων μέχρι 31/12/2021.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η απονέκρωση όλων των ζωντανών λειτουργιών των σωματείων, ξανά με το πρόσχημα του κορονοϊού. Όπως καθιερώνει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τις διαδικτυακές ΓΣ, με άλλη μια παράταση εκλογικών διαδικασιών θέλει να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο να πέσουν οι τόνοι, να απορροφηθούν οι κραδασμοί για τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τη στηρίζουν και να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου στις επόμενες εκλογές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εντός του ΣΕΜΟΔ καλλιεργούν την αυταπάτη ότι το νομοσχέδιο «δε μας αφορά»! Η ελαστικοποίηση του ωραρίου, οι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες, οι φθηνότερες απολύσεις, μας αγγίζουν όλους! Η ΜΟΔ δε θα μείνει ανεπηρέαστη από την εργασιακή ζούγκλα που θα επικρατήσει στην υπόλοιπη κοινωνία.

Και το κυριότερο: Το νομοσχέδιο αυτό αφορά ειδικότερα τη νέα γενιά – τα παιδιά μας!

Το νομοσχέδιο αυτό δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται.

Θα γίνεται όλο και χειρότερο μέχρι να ψηφιστεί.

Ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε ως εργαζόμενοι/ες, είναι ο δρόμος του πολύμορφου, μαζικού, παρατεταμένου αγώνα, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Γι’ αυτό είναι κρίσιμη η μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία στις 10 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: